Foci

Dibusz: Ránk most igazán kíváncsiak a szurkolók

Dibusz Dénes (Array)
Dibusz Dénes (Array)

A Ferencváros kapusa hálás Jova Leventének, jónak véli a tizenkét csapatosNB I-et, és három pontért utazik a válogatottal Finnországba. Interjú Dibusz Dénessel.

– A tavalyi téli átigazolási időszakban érkeztél a Pécstől a Fradihoz. Miben más az ország egyik legnevesebb klubjában futballozni?

– A Ferencvárosnál minőségi munka folyik, Magyarországon talán itt a legjobbak a körülmények. Időjárástól, napszaktól függetlenül el tudjuk végezni a kitűzött edzéseket, nyugat-európai színvonalat képvisel a csapat. Pécsett is sokat tanultam és fejlődtem, nem tisztem és nem is szeretnék véleményt nyilvánítani egykori klubomról.

 Fotó: MTI

– Amikor az FTC-hez szerződtél, még Jova Levente volt a gárda első számú hálóőre, ezt a szerepet azonban már átvetted tőle. Hogyan kezeltétek ezt egymás között?

– Jó kapcsolatom volt már vele régebb óta, hisz az U21-es válogatottban együtt játszottunk és ellenfélként is találkoztunk a Fradi-Pécs meccseken. Amint véglegessé vált az átigazolásom felhívtam őt, mert így éreztem a legtisztábbnak. Levi nagyon lojális, segítjük egymás munkáját. Hálás vagyok neki ezért.

– Kupagyőzelem és bajnoki ezüstérem a klub idei mérlege. Mekkora szerepet játszott ebben Gera Zoltán, a tavaly hazatérő ikon?

– Úgy gondolom, hogy igazi vezéralakja volt csapatunknak. Tapasztalatával mind a pályán, mind a pályán kívül sokat segített, és rengeteg mindent köszönhetünk neki.

– Milyen érzés volt hazai környezetben elhódítani a Magyar Kupát?

– Álomszerű. Az első félidőben akadozott a játékunk, de a másodikban hengereltünk a bajnok ellen. Nagyszerű este volt, a szurkolók is kitettek magukért.

– Apropó szurkolók. A Groupama Arénába rendre sokan látogatnak ki meccseitekre, máshol viszont gyakran még az ezret sem éri el a nézők száma. Konganak az ürességtől a stadionok, véleményed szerint hogyan lehetne ezen
változtatni?

– A mi átlag nézőszámunk tudomásom szerint idén megközelíti a 9 ezret, amikor 11 éve bajnok volt a Fradi, akkor nem érte el a 7 ezret, ahogy ezt az elmúlt években is ritkán lépte át. Szóval ránk most igazán kíváncsiak a szurkolók, a többieken a sor, hogy olyan játékkal álljanak elő, ami csábító.

– Miután a Pécs, a Nyíregyháza és a Kecskemét sem kapott licencet a következő szezonra, valószínűleg 12 csapatos lesz az NB I. Miben lesz ez más elmúlt évekhez képest játékos szemmel?

– Annyi bizonyos, hogy szokatlan lesz, mert hosszú esztendőkkel ezelőtt volt legutóbb ilyen alacsony a csapatok száma. Mindenképp jónak tartom, hisz így a klubok körüli botrányok ritkábban fordulhatnak majd csak elő, és mindenki
gond nélkül befejezheti majd a sorozatot. 

 Fotó: MTI

– Jövőre újra az Európa Ligában indulhattok. Vannak már célkitűzések a 2015/16-os idényre, vagy nem terveztek ennyire előre?

– Konkrétan még nem esett róla szó, de mindenképp tovább szeretnénk jutni, mint tavaly. Reális lehet a kvalifikálni a csoportkörbe, bár azt nem tudom, a vezetőség milyen szintű erősítésre gondol a nyáron. És természetesen a bajnoki cím a legfőbb vágyunk.

– Jön a sorsdöntő finnek elleni Eb-selejtező, előtte pedig a litvánok elleni felkészülési meccs. Te is ott vagy Dárdai Pál keretében, hogyan álltok a két találkozóhoz?

– Litvániával szemben nem főként az eredmény lesz a mérvadó, hanem a mutatott játékunk. Finnországba minimum egy pontért utazunk, de győzelemre játszunk majd. Mint az a hazai összecsapáson is látszott, semmivel nem vagyunk rosszabbak tőlük és nem tartom magunkat esélytelenebbeknek sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik