Foci

Az MLSZ teljesen felforgatja az NB I-et

ferencváros-újpest (Array)
ferencváros-újpest (Array)

A12 csapatos bajnokság új lebonyolítási rendet igényel.

Jelenleg 16 együttessel egyszerű volt a képlet, mindenki játszik mindenkivel, kétszer, így 30 forduló után meg is van a bajnok. 12 klubbal viszont már csak 22 fordulót rendeznének, ami nagyon kevés, főleg úgy, hogy jövőre már nincs Ligakupa, így csak a Magyar Kupában lehet további meccseket vívni.

Épp ezért az MLSZ új lebonyolítási rendet tervez és a csakfoci.hu információi szerint három megoldás körvonalazódik. Az egyik, és legvalószínűtlenebb szerint mindenki négyszer játszana, tehát 44 körös lenne az NB I.

 Fotó: MTI

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy a Fradi és az Újpest négy derbit is nyomna egy szezonban, ez viszont elvenné az ilyen rangadók különlegességét. Ráadásul vélhetően a csapatok sem bólintanak majd rá, hiszen az eddigi 30 fordulót is elhúzva tudják le, júliustól májusig, másfélszer ennyi meccs meg nem a magyar iramhoz szokott focistáknak való.

Sokkal reálisabb lehet az, hogy a 22. forduló után következkezik még 11: ekkor a tabella első hat helyezettje annyi kedvezményt kapna, hogy hat meccset vívhatna otthon, ötöt idegenben, a 6-12. helyezettek pedig fordítva, tehát szezononként háromszor találkoznának a csapatok.

Még valószínűbb az, hogy 22 meccs után feleznek, külön válik az alsó- és a felsőház, előbbiek a kiesés ellen, utóbbiak pedig a bajnoki címért meccselnek.

A hírek szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség a klubokkal egyeztetve a napokban dönt arról, hogy is néz majd ki a jövő évi menetrend.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik