Foci

Licencügy: a klubvezetők magyarázkodnak

Lyukas labda (Array)
Lyukas labda (Array)

A Pécs, a Nyíregyháza és a Kecskemét is hitetlenkedve fogadta, hogy az MLSZ a harmadik vonalba sorolta vissza csapataikat.

Május 26-án járt le az NB1-es klubok licenckérelmének utolsó utáni határideje. Az MLSZ talán története során először tartotta be pontról pontra a saját maga által megalkotott szabályokat és öt élvonalbeli klubnak nem kegyelmezett.

A Győri ETO és a Lombard Pápa (amúgy is kieső helyen állt) a tulajdonosok előzetes letartóztatása, azaz finanszírozási okok miatt nem kapott licencet. A Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus, a PMFC-Matias más okból nem indulhat az OTP Bank Liga 2015/16-os idényében – a mostani 16-tal szemben 12 csapat szerepel majd. Kipukkadt a lufi, pardon, a labda…


Fotó: europress

Hargitai János, az élvonalban szereplő PMFC-Matias labdarúgóklub elnöke szerint a pécsi foci véget ért ezzel. Meglátása szerint a klubot működtető PMFC Sport Kft. teljesítette a feltételeket már az alapeljárásban is. Hozzátette: “‘A PMFC volt az egyetlen csapat, amelyet nem a licencszabályzat konkrét pontjának megsértése miatt utasítottak el, hanem – teljesen törvénytelenül – azért, mert nem láttak garanciát arra, hogy a következő szezont anyagilag végig tudjuk csinálni. A bíróságon ugyan harcolhatunk az igazságunkért, de ez már nem tudja megváltoztatni az MLSZ döntését.”

A Nyíregyháza egykori játékosa 2010-ben feljelentette a klubot a FIFA-nál. Információnk szerint a játékos a nemzetközi szervezetnél megnyerte a pert és a nyírségieknek idén március 31-ig kellett volna fizetniük. Ők ebből a határidőből csúsztak ki, ezért nincs most licencük.

Brekk János, a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, Nyíregyházán ennek ellenére mindenkit letaglózott a hír. “Méltánytalan az egész, a végsőkig képesek vagyunk elmenni azért, hogy élvonalbeli maradjon a csapat Nyíregyházán. Az elmúlt tizenöt évben soha nem volt ilyen stabil a háttér, mint most” – fogalmazott a klub szakmai igazgatója

A Kecskeméti TE honlapján rövid közleményben reagált. “Klubunk vezetése a szerdai napon ül össze értékelni a kialakult helyzetet, a jövővel kapcsolatos lehetőségekről, megoldásokról és tervekről ezt követően tájékoztatjuk szurkolóinkat! “
Kecskemét összes utánpótláscsapata, Mercedes-KLA néven a kiemelt bajnokságban indulhat jövőre. A városban, az akadémián  több száz gyerek kergeti a labdát, nekik valószínűleg föl sem tűnik majd a változás. Legfeljebb nem NB1-es, hanem NB3-as meccsen szedik majd a labdát egy ideig.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik