Foci

Kassainak piszkosul megéri BL-meccset vezetni

Kassai Viktor (Array)
Kassai Viktor (Array)

Nem fogod elhinni mennyit keres naponta a legmagasabban jegyzett magyar játékvezető a Bajnokok Ligája és az EL-meccsek alkalmával.

Az európai kupákban érdekelt bírók juttatásai négy részből tevődnek össze: a napidíjból, az utazási hozzájárulásból, a meccspénzből és a besorolás szerinti bónuszból – írja egy, az Európai Labdarúgó Szövetségnél érdekelt munkatársnak küldött tájékoztatás alapján a telesport.hu.


Kassai Viktor jó pénzért dirigál
Fotó: MTI

Napidíj: egységesen 200 euró a játékvezetők és az összes asszisztens számára. A sportik a meccsnap előtt érkeznek és csak másnap hagyják el azt,így 600 euró.

Utazás: 200 euró átalány az az utazás a saját országán belüli utazásra – reptér oda-vissza, stb.  (A szállást és a repjegyért nem kell fizetni, azt az UEFA állja.)

Meccspénz: a játékvezetőnek 700 euró, a vonal melletti asszisztenseknek 250 euró jár a Bajnokok Ligája első két selejtezős köréért, valamint az Európa Liga-meccsekért egészen a nyolcaddöntőkig. Harmadik selejtezős körtől és az EL-meccsekért a nyolcaddöntőtől 1000/350 euró.

Bónusz: mértéke attól függ, hogy az adott játékvezető melyik besorolási osztályban szerepel az európai szövetségnél. Az elit csoport tagjai 3500, a második kategóriába tartozók 2500 eurót kapnak meccsenként.

Összegzés: Az egyetlen elitkategóriás magyar, Kassai Viktor ebben a számára peches, sérülésssel terhelt BL és EL-szezonban két BL-csoportmeccset és egy selejtezőt, az EL-ben pedig egy csoportmérkőzést vezetett. Ezért a négy mérkőzésért, 12 munkanapért 20 600 eurót, nagyjából 6 180 000 forintot vehetett fel. Naponta 515 ezer forintot keresett. És akkor még nem beszéltünk a válogatott mérkőzésekről.

Megjegyezzük, nem sajnáljuk tőle. Kassai szorgos munkával felküzdötte magát a ranglétrán, a világ egyik legjobb játékvezetője. Megérdemli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik