Foci

Történelmet írt a Sevilla az Európa Ligában

sevilla (Array)
sevilla (Array)

A spanyolok megvédték címüket és olyat tettek, amit még egy csapat sem a második számú európai kupasorozatban.

A spanyolok kerete jócskán kicserélődött a tavalyi szezonhoz képest, hiszen alapemberek igazoltak el, például a legfájóbb távozó a Barcelonával BL-döntőre készülő Ivan Rakitic.

A címvédő még így is esélyesnek számított a fináléban, hiszen a Dnyipro bár jó csapatokat ejtett ki korábban, az ukránok mégiscsak első trófeájukat szerezhették volna az európai kupaporondon, míg a Sevilla a rekordot jelentő negyedik sikerre hajtott.

Ám hiába a papírforma, a meccsen a vezetést az ukránok szerezték meg egy védelmi hibát kihasználva: a 6. percben Kalinic fejese talált utat a hálóba.

.

A folytatásban a Sevilla jóval aktívabban focizott, érthető módon, és ennek meg is lett a gyümölcse, Krychowiak, majd Bacca révén már 2-1-re ők vezettek, azonban a szünet előtt Rotan szépségdíjas szabadrúgásgóllal egalizált.

A második etapban itt is, ott is adódtak veszélyes helyzetek, bármelyik csapat megnyerhette volna a találkozót, ám gól már csak egy született és ezt a Sevilla szerezte. A spanyolok megint éltek a kínálkozó lehetőséggel és az eladott labdával, Bacca pedig a 73. percben beállította a 3-2-es végeredményt.

A hajrában ijesztő eset történt, a Dnyipro labdarúgója, Matheus egyszer csak összeesett a pályán, azonnal hordágyat kértek a társak, de a visszajátszásból kiderült, nem sokkal előtte összefejelt egy Sevilla-játékossal, emiatt veszthette el az eszméletét.

A hosszabbítás perceiben aztán a Sevilla biztossá tehette volna a győzelmet, de két komoly ziccer is kimaradt. A spanyolok történetük során negyedszer hódították el a második számú európai kupát, erre korábban egyetlen klub sem volt képes.

Eredmény – Európa Liga, döntő

Dnyipro – Sevilla 2-3 (2-2)
Gólszerzők: Kalinic (7.), Rotan (44.) illetve Krychowiak (28.), Bacca (31., 73.)

Videó – A mérkőzés góljai:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik