Foci

Blatter: Ezeknek az embereknek nincs helyük a labdarúgásban

Közleményben reagált a szerdai történésekre a FIFA elnöke.

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke közleményben jelezte, üdvözli azt az amerikai és svájci hatóságok által vezetett nyomozást, amely a korrupcióval gyanúsított FIFA-tagok ellen irányul. Hozzátette: együttműködnek a hatóságokkal.

„Hadd legyek világos: ilyen kötelességszegésnek nincs helye a futballban. Gondoskodni fogunk róla, hogy akik részt vettek ebben, ne folytathassák a tevékenységüket” – írta Blatter.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Mint ismert, a zürichi kongresszusra érkezett FIFA-tagok szállodájából szerdán hét tisztviselőt vittek el, akiket várhatóan hamarosan átadnak az amerikai hatóságoknak – ha bűnösnek találják őket, akár 20 éves börtönbüntetést is kaphatnak. 11 FIFA-tag munkáját ideiglenesen felfüggesztették.

Blatter az ötödik ciklusára készül, egyedüli kihívója Ali bin al-Husszein jordán herceg. A választásra a tervek szerint pénteken kerül sor Zürichben, de az európai szövetség (UEFA) – amely al-Husszeint támogatja – nem zárkózik el a bojkottól sem és követeli a kongresszus elhalasztását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik