Foci

Zsinórban mondanak fel az edzők Németországban

Roberto Di Matteo (Array)
Roberto Di Matteo (Array)

Roberto Di Matteo és Thomas Schaaf is távozik a posztjáról.

Távozik posztjáról Roberto Di Matteo, a német bajnokságban hatodik helyen végzett Schalke 04 labdarúgócsapatának vezetőedzője. A 44 éves olasz szakember 2017 nyaráig vezette volna a gelsenkircheni együttest, de tervei nem egyeztek az egyesület vezetésének elképzeléseivel, így a távozás mellett döntött – jelentette be a klub hivatalos honlapján.


Roberto Di Matteo a távozás mezejére lépett
Fotó: Europress Fotóügynökség 

„Voltak gondolataim arról, hogyan tudunk sikeresebbek lenni a jövőben, és hogy ehhez milyen feltételeknek kell teljesülniük, ám a klub más dolgokat helyezett előtérbe” – mondta Di Matteo, aki hozzátette, bár a Horst Heldt sportigazgatóval folytatott megbeszélések mindig előremutatók voltak, mégis úgy érezte, eltérőek az elképzeléseik.

A Chelsea-vel 2012-ben Bajnokok Ligáját nyert Di Matteo 2014 októberében vette át Jens Keller helyét a Schalkénál, amely hatodik helyen zárta a szombaton véget ért bajnoki szezont, így az Európa Ligában szerepelhet a következő szezonban.


Thomas Schaaf is vette a cókmókját
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Szintén lemondott posztjáról Thomas Schaaf, az Eintracht Frankfurt vezetőedzője. A tavaly Armin Veh helyére érkezett, 54 éves szakember a bizalom hiányával és a sajtóban őt ért támadásokkal indokolta döntését, melynek értelmében felbontja 2016-ig szóló szerződését.

A Frankfurt a tabella kilencedik helyén végzett Schaaffal, akinek utódja a hírek szerint Sascha Lewandowski lesz. A 43 esztendős tréner legutóbb a Bayer Leverkusennél dolgozott megbízott vezetőedzőként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik