Foci

Ezek a klubok nem kaptak NB I-es licencet

MLSZ (Array)
MLSZ (Array)

Az MLSZ Fellebviteli Licencadó Bizottsága kedden ülésezett. A Kecskemét, a Nyíregyháza és a Pécs sem indulhat az élvonalban.

“A Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Licencadó Bizottsága 2015. május 26-i ülésén jogerős döntéseket hozott a 2015/16. évi klublicenc kérelmek kapcsán. A Bizottság a KTE Kft., a PMFC-Sport Kft., a Nyíregyháza Spartacus Football Club Kft. és az „Új Lombard” Kft. nemzeti első osztályú (NB I), valamint az Újpest 1885 Futball Kft. nemzetközi (UEFA) és a Putnok FC. Kft. nemzeti másodosztályú (NB II) licenckérelmező fellebbezéseit elutasította.

A Győri ETO FC Kft. „cs.a.” nem nyújtott be fellebbezést az Elsőfokú Licencadó Bizottság elutasító határozata ellen.

A 2015/16-os szezonra licencet kapott sportszervezetek listáját a Magyar Labdarúgó Szövetség május 29-ig köteles megküldeni az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) részére” – olvasható az mlsz.hu-n megjelent közlemény.


Fotó: mlsz.hu

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke nemrégiben sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szervezet szándéka szerint 12 fősre szűkülhet az OTP bank Liga mezőnye. Legkésőbb a 2017/18-as szezont jelölte meg, de a Licencadó Bizottság keddi döntése után vélhetően már a következő idényben is 12 együttes vág neki az NB I. küzdelmeinek. A mezőny pontos összetétele az első és másodosztály hétvégi fordulójában derül ki: a Pápán kívül a licenccel rendelkező Dunaújváros Pase, a Szombathelyi Haladás és a Budapest Honvéd triójából egy csapat esik ki az NB II-be, míg ott a Vasas mellett a második feljutó helyért a Békéscsaba és a Gyirmót verseng.

Az nso.hu úgy tudja, hogy szerdán elnökségi ülésen döntenek a hogyan továbbról.

A nyíregyházi klub honlapján azt közölte, hogy az egyesület vezetése megdöbbent, és méltánytalannak tartja a döntést, melyhez nem érkezett indoklás, azt 72 órán belül kapják meg.

“Szerdán a klub vezetése összeül, és eldöntjük, hogyan tovább. Nem adjuk fel, ha kell a végsőkig elmegyünk, a remény hal meg utoljára, de nagyon csalódott vagyok” – reagált az internetes oldal szerint Révész Bálint tulajdonos.

A nyíregyháziak azt sérelmezik, hogy annak ellenére nem kapták meg az NB-I-es licencet, hogy senkinek sem tartoznak, a csapat korábbi játékosának, Diego Balbinot-nak is mindent kifizettek, s az erről szóló eredeti bizonylatot is bemutatták.

A kecskemétiek és a pécsiek egyaránt közzétették honlapjukon az mlsz.hu-n ismertetett határozatot. Mindehhez a pécsiek nem fűztek hozzá kommentárt, a kecskemétiek pedig annyit jeleztek, hogy a klub vezetése szerdán összeül, hogy értékelje a kialakult helyzetet, a jövővel kapcsolatos lehetőségeket, megoldásokat és terveket.

Az NB I-es licencet nem kapott csapatok legfeljebb az NB III-ban indulhatnak a következő szezonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik