Foci

Platini szembefordult Blaterrel

michel platini, sepp blatter (Array)
michel platini, sepp blatter (Array)

Az UEFA főnöke Ali bin al-Husszein jordán hercegre voksolna a közelgő FIFA-elnökválasztáson.

Michel Platini hétfőn a L’Équipe-nek adott bővebb interjút, melyben elmondta, ha tehetné, akkor nem Sepp Blatterre szavazna a pénteki ceremónián.

“Nincs jogom voksolni, de én biztosan Ali mellett döntetenék. Hosszú évek óta ismerem és meggyőződésem, hogy jó FIFA-elnök válna belőle. Minden adottsága megvan hozzá. Tizenöt évig volt tagja hazája végrehajtó bizottságának és nem mellesleg a FIFA alelnöke” – nyilatkozott a francia szakember.

Fotó: Europress fotóügynökség

Hozzátette, már régebben állást foglalt az ügyben, sőt, többeket megpróbált meggyőzni arról, hogy vérfrissítésre van szükség a FIFA élén.

“Semmi bajom Blatterrel, tisztelem őt. A múltban mindig őt támogattam, amennyiszer újraválasztották. Szép közös emlékeink vannak, amiket már senki nem vehet el tőlünk. Képes volt remek döntéseket hozni a legnehezebb szituációkban is. De egy bizonyos ponton már nem szabad bármi áron harcolni a pozíciónkért. Ugyanezt mondta ő is 2007-ben Lennart Johansonnak, amikor én váltottam őt az UEFA elnöki posztjában” – vélekedett.

A múlt héten Luis Figo és a holland Michael van Praag is visszalépett, kétszereplős lesz így a FIFA elnöki pozíciójáért folytatott harc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik