Foci
klubvezetők (Array)

Összefognak a klubok az MLSZ ellen

Sport24
Sport24

2015. 05. 22. 07:30

Úgy látszik az élharcos a Debrecen, mert a Nagyerdei Stadionban találkozott az összes liszensszel rendelkező élvonalbeli klub képviselője.

A zárt ajtók mögött megtartott tanácskozásról egy-két kulcsmondatot azért kiszivárogtatott a dehir.hu. Cikkükből kiderül, a tanácskozás témája az egyre sokkolóbb bevételkiesés, a szurkolók távolmaradása volt. Végül is nem csodálkozunk, hogy épp a DVSC a legagilisebb a témában, hiszen amíg a régi Oláh Gábor utcai stadionba a jobb években átlagban 7-8 ezer néző járt ki, addig a tényleg pazar Nagyerdei Stadionban tavasra harmadolódott a látszám, alig 2500-as az átlag.

klubvezetők (Array) Összefogtak és arról tanácskoznak a klubvezetők, hogyan kellene megváltoztatni a jelenlegi MLSZ-szabályokat
Forrás: dehir.hu 

A probléma ellenben talán az egy Fradit kivéve – bár nyilván ott is többen lennének – minden stadionban jelen van. Az elmúlt hónapokban nem csak a beléptetőrendszer és a szurkolói kártya ellen tiltakozó ultrák fordítottak hátat a stadionoknak, hanem egyre kevesebb jegyet és bérletet adnak el más szektorokba is. Mondjuk ki, körülményes a jegyvásárlás, a néző nem ülhet oda, ahova akar, ezért sokan nem tudják elfogadni az új jegyvásárlási rendszert. Ki sem mennek a stadionokba.

Kérdés, hogyan lehetne megállapodásra jutni a Magyar Labdarúgó Szövetséggel arról, hogy a szurkolók beléptetésére vonatkozó előírásokat a klubok számára is előnyös módon változtassák meg. A tényszerűség (bocs, majdnem azt írtuk, a látszat) kedvéért le kell írni, az  élvonalbeli klubokat Kósa Lajos, mint az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke kereste meg és kérte fel őket levélben a közös konzultációra. De hát Kósa úr debreceni kötődését tán nem kell taglalni…

“Javaslatokat fogunk tenni olyan rendezési gyakorlatokkal kapcsolatban, amikkel változást lehet elérni a beléptetéssel, a rendőrségi biztosítással és a kártyahasználattal kapcsolatban. Erről a klubok elmondják a véleményüket, ezeket összesítve adják tovább a szövetség felé” – nyilatkozta Szilágyi Sándor, a DVSC Futballszervező Zrt. cégvezetője.

A tanácskozáson ott volt a bajnok Videoton FC képviselete is. A székesfehérvári delegáció is szeretne részt venni a mérkőzések megrendezésével kapcsolatos szabályok újragondolásában.

“Örömmel vettük a rendvédelmi szabizottság megkeresését azzal kapcsolatban, hogy a mérkőzésrendezés szabályait vizsgáljuk felül. Ez egy jó kezdeményezés, amiben a tőlünk telhető módon részt akarunk venni. Reagálni kell a közelmúlt történéseire” – nyilatkozta Balogh Attila, a Videoton FC ügyvezetője.

Az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága várhatóan június elején foglalkozik az üggyel. Kósa Lajos elképzelése szerint még ebben a törvényhozási ciklusban megszülethet a szükséges törvénymódosítási javaslat, illetve rendeletmódosítás.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Pregnant woman sitting in childbearing center
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.