Foci
magyar kupa (Array)

MLSZ: a Videoton edzőjének fia lökött először

Sport24
Sport24

2015. 05. 21. 13:51

Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük azt a közleményt, amely a szerdai Magyar Kupa döntő után történt nézőtéri dulakodás vizsgálatának végeredményét.

„ÜNNEPRONTÓK

Az élvezetes játékot hozó és gólokban gazdag Magyar Kupa-döntőt követő sajtótájékoztatón Joan Carrillo, a székesfehérváriak vezetőedzője azt mondta, hogy „nem tudom, mi történt a lelátón, csak azt, hogy a hozzátartozóinkhoz odakerült néhány Fradi-szurkoló, és megrúgták a tizenhét éves fiamat. Lényegtelen most a helyszín, ez sehol a világon nem történhetett volna meg, függetlenül a stadiontól, de természetes, hogy aggódtam a fiamért.”

Az új Üllői úti stadion biztonsági kamerarendszerének segítségével pontosan rekonstruálható a mérkőzés végét követő lelátói incidens. A történtek után az MLSZ biztonsági felelőse a felvételek alapján azt állapította meg, hogy a mérkőzés lefújását követően a semleges szektorban (ide bárki jegyet válthatott)két – valószínűsíthetően – ferencvárosi szimpatizáns (egyikük Fradi-sálat viselt) szurkoló fényképet szeretett volna készíteni a Videoton FC vezetőedzőjének fiával, aki jelezte, nem lesz partner a közös kép elkészítésében. Ekkor közbelépett Joan Carrillo felesége is, aki féltve gyermekét, félreértve a szituációt, fia védelmére kelt. Időközben a hangos szóváltásra felfigyelve, megérkeztek a biztonságiak is.

 A csapatok az eredményhirdetésre vártak, miközben az A1 Bronz VIP szektorban volt egy kisebb dulakodás
Forrás: fradi.hu 

A két Fradi-szimpatizáns elállt eredeti tervétől és elindultak a helyük felé. Ezt követően, a felvételek tanulsága szerint, a spanyol tréner 17 éves fia próbálta ellökni – a neki közben hátat fordító – egyik ferencvárosi szurkolót. Ezt követően a meglökött szurkoló társa megkísérelte megütni az edző fiát, melynek nyomán kisebb dulakodás alakult ki. Az inzultus során mindkét fél kölcsönösen megpróbálta megrúgni a másikat. A biztonságiak gyors és szakszerű közbelépésének köszönhetően személyi sérülés nélkül sikerült helyreállítani a rendet a néhány másodpercig tartó lökdösődést követően. Egy félreértésből kiinduló, a felek felfokozott hangulatából adódó dulakodás elítélendő, de a biztonságiak szakszerű közbelépésének, és az eset környékén helyet foglaló nézők felelősségteljes magatartásának köszönhetően nem történt súlyos rendbontás.

Az eset részletes kivizsgálása után, amennyiben az indokolt, az MLSZ megindítja a szükséges eljárást annak érdekében, hogy megállapítható legyen a szereplők személyazonossága, felelőssége, és jogszabályoknak megfelelő szankció kövesse a sportesemény rendjének megzavarását.

A biztonsági kamerarendszer felvételei lehetővé teszik, hogy az eset kivizsgálásakor a konfliktusban résztvevők szubjektív előadásának szerepe minimálisra csökkenjen.

A 75. Magyar Kupa döntője mindvégig jó hangulatban, a sorozat presztízséhez méltó környezetben zajlott, és a kilátogató több mint 15 ezer szurkoló a szélsőséges időjárás ellenére is jól szórakozott, az este a magyar labdarúgás igazi ünnepe volt.

A fenti ünneprontásért már csak ezért is kár…”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.