Foci

Deutsch elárulta, mire költi az MTK az extra 3,04 milliárdot

MTK (Array)
MTK (Array)

A kormány a napokban döntött arról, hogy a fővárosi klub ingatlanfelújításait további jelentős összeggel segíti.

Az MTK honlapján közölt interjúban maga a klub elnöke, Deutsch Tamás számolt be arról az örömhírről, hogy 3,04 milliárd forinttal toldotta meg a kormány azt az eddigi 5.65 milliárdot, amelyet a Hidegkúti Stadion és a Lantos Mihály Sporttelepek felújítására biztosít. 

 Az MTK felirat csak átmenetileg került a földre 
Forrás: mtk.hu 

Deutsch Tamás elmondta, amikor 2010-ben az MTK elnökévé választották, olyan tízéves stratégia programot készített a vezetés, melyben megfogalmazták a sportszakmai programot, a részletes sportlétesítmény-fejlesztési elképzeléseket, és célként tűztük ki az MTK értékes, polgári-zsidó hagyományainak megerősítését.

Az elnök az interjúban részletezte a felújításra eddig kapott pontos forinttételeket is. E szerint tavaly a kék-fehérek 4,918 milliárd forint sportlétesítmény-fejlesztési, majd nem sokkal később, az MLSZ javaslata alapján a stadionrekonstrukciós programja keretében 800 milliós támogatást kaptak, míg ezen a héten, további 3,04 milliárd forintot ítélt meg a kormány az egyesületnek. Így a teljes összeg meghaladja a 8,7 milliárd forintot, melyből a következő két és fél évben az MTK a sportlétesítmény-fejlesztési programját hivatott végrehajtani.

 A Hidegkúti Stadion lelátója már csak egy negyd részében emlékeztet a múltra
Forrás: mtk.hu 

“A közel 9 milliárd forintos nagy fejlesztési programunk keretében már zajlik a Hidegkuti Nándor Stadion bontása. Az új létesítmény 4.8 milliárdból épül, 5500 néző befogadására lesz alkalmas. Megújul a Lantos Mihály Sporttelep, Zuglóban, a Csömöri úton, ahol atlétikai centrum, küzdősportközpontunk, vívó csarnok jön létre. A harmadik megújuló sportlétesítmény-együttes a városmajori kosárlabda és vívócsarnok, ahol ha az önkormányzattal sikerül megállapodnunk és akkorára sikerül bővítenünk az 1,2 milliárd forintból megépülő létesítményt, akkor ebben a csarnokban a kézilabdázók is otthonra találhatnak. a BKV Előre Sporttelepen – szintén a mostani kormánydöntésnek köszönhetően – a három füves edzőpálya létrehozása mellett 880 millió forintból teljesen fel tudjuk újítani a lelátót és a klubházat is” – mesélte az elnök, mely sportingatlanokra költik a most kapott többletforrást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik