Foci

Mázlis góllal rabolt pontot Manchesterből az Arsenal

Manchester United, Arsenal (Array)
Manchester United, Arsenal (Array)

1-1-es döntetlennel ért véget a Premier League 37. fordulójának rangadója.

Ami az angol labdarúgó-bajnokságot illeti, az utóbbi években nem nyerni jár az Arsenal az Old Traffordra: Arséne Wenger együttese legutóbb 2006 szeptemberében tudott nyerni a rivális otthonában. Sőt, a legutóbbi hét bajnoki randevú alkalmával a Manchester United ötször nyert és csak kétszer ikszelt.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az Arsenal kissé ütemtelenül focizott ezúttal az első félidőben, ezt pedig a jó napot kifogó Manchester góllal is tudta büntetni a 30. percben, Young beadására Herrera érkezett menetrend szerint, esélyt sem adva Ospinának. Az első igazán nagy helyzetet bő egy óra játék után alakította ki az Arsenal, azonban Giroud lövését lábbal védeni tudta De Gea.

A spanyol válogatott hálóőrt később le kellett cserélni, a helyére beküldött Valdés pedig tehetetlen volt, amikor egy beadás után a labda Blacketten irányt változtatva hullot a hálóba. Mivel a lefújásig már nem született több gól, így maradt az 1-1, az Arsenal megőrizte helyét a dobogó legalsó fokán, a Unitednek már csak matematikai esélye van odaérni az első háromba – két pont a Vörös ördögök hátránya a rivális mögött, de a londoniak egy meccsel kevesebbet játszottak.

Eredmény – Premier League, 37. forduló

Manchester United – Arsenal 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Herrera (30.) illetve Blackett (82. – öngól)

Videó – Ez a gól ért pontot az Arsenalnak:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik