Foci

Esélyt sem adott az ETO-nak a Diósgyőr

Vasile Miriuta (Array)
Vasile Miriuta (Array)

A DVTK labdarúgócsapata annak ellenére is legyőzte 4-1-re a Győrt az OTP Bank Liga 28. fordulójában, hogy Gosztonyi kihagyott egy tizenegyest.

Megeshet, hogy akik kicsit késve érkeztek meg a diósgyőri stadionba, azok lemaradtak az első találatról, amikor is Bognár a tizenhatoson belül, kapásból lőtt a léc alá a 4. percben. A folytatásban is főleg a hazaiak akarata érvényesült, mindenközben a DVTK-szurkolók azzal szórakoztatták magukat, hogy minden egyes labdaérintésnél kifütyülték Rudolf Gergelyt.

A 29. percben a semmiből egyenlíthetett volna az ETO, azonban Bucsa pár lépésről az üresen maradt kapu mellé lőtt. A túloldalon Okuka is rontott ziccerben, így végül a szünetig nem változott az eredmény.

A második játékrész kezdetén sem kellett sokat várni az izgalmakra: Gosztonyi a 49. minutumban harcolt ki egy tizenegyest, Brdarovskit ki is állították. A sértett állt a labda mögé, Horváth kapus azonban védett. Nem sokkal később így is kettőre növelte előnyét a Diósgyőr, Okuka beadása pattant meg az egyik védő lábán és ez becsapta a hálóőrt.

Az utolsó negyedóra kezdetén újabb szerencsés gólt szereztek a hazaiak, egy keresztbe lőtt labda a fiatal Tóth lábáról a saját kapujába pattant. A hajrában kissé belekényelmesedtek a meccsbe a diósgyőriek, így a Győrnek összejött a szépítés, de erre jött is a válasz Takács fejesével, 4-1-re nyert a DVTK.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

Diósgyőr, 2529 néző, v.: Szabó Zs.

Diósgyőri VTK-Győri ETO FC 4-1 (1-0)

Diósgyőr: Antal – Okuka, Alves, Németh M., Nemes – Egerszegi (Koman, 74.), Kim – Gosztonyi, Bognár (Barczi, 85.), Bacsa – Grumic (Takács, 38.)

Győr: Horváth D. – Brdarovski, Lipták, Lang (Nagy Á., 21.), Ibánez (Tóth D., 58.) – Windecker, Bucsa, Mervó (Kvilitaia, a szünetben) – Rudolf, Priskin, Koltai

gólszerzők: Bognár (4.), Okuka (54.), Tóth D. (75., öngól), Takács (87.), illetve Priskin (84.)

sárga lap: Okuka (54.), Kim (68.), illetve Windecker (35.), Priskin (64.)

piros lap: Brdarovski (48.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik