Foci

A Honvéd pontot csent a Viditől

budapest honvéd (Array)
budapest honvéd (Array)

A Budapest Honvéd szombaton 1-1-es döntetlent játszott bajnok vendégével, a Videotonnal a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában.

A mérkőzésen a hazaiak kezdtek aktívabban, de a mezőnyfölényük nem tartott túl sokáig, köszönhetően annak, hogy a vendégek is felébredtek.

Ennek köszönhetően Ivanovski a 22. percben vezetést szerzett a fehérváriaknak, de a meccs színvonala ettől sem lett jobb. A szünet után megint a fővárosiak fociztak jobban és sikerült is egyenlíteniük Youla révén a 69. percben.

 Fotó: MTI

Ezt követően a kispestiek mindent egy lapra feltéve támadtak a győzelemért, de a kapufa kétszer is megmentette a Videotont. Az immár négy bajnoki találkozó óta veretlen kispestiek a most szerzett egy ponttal nagy lépést tettek a bennmaradás felé.

A Pécs számára fontos volt a szombati siker, és annak köszönhetően, hogy legyőzték a Dunaújvárost eldőlt, már nem végezhet kieső helyen. A Pécs ugyanakkor nem kapta az első osztályú induláshoz szükséges licencet, így csak május 26-án a másodfokú döntés után dől el, hogy a következő idényben is a legjobbak között szerepel-e.

Eredmények – OTP Bank Liga, 28. forduló

Budapest Honvéd-Videoton FC 1-1 (0-1)
Gólszerző: Youla (69.), illetve Ivanovski (22.)

PMFC-Matias – Dunaújváros Pase 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Fröhlich (82.), Frank (90.)

Puskás Akadémia-Kecskeméti TE 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Tischler (17., 48., 90.), Lencse (80.) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik