Foci

Nagy lépést tett a bennmaradás felé a Haladás

Halmosi Péter (Array)
Halmosi Péter (Array)

A szombathelyi alakulat 3-1-re győzte le hazai környezetben a Nyíregyháza Spartacust az OTP Bank Liga 28. fordulójában.

A Haladás a bajnokság véghajrájához érve az utolsó szalmaszálba kapaszkodva próbál menekülni a kiesőzónából. Pénteki ellenfele az a Szpari volt, amely elsőfokon nem kapta meg a licencet az NB I 2016/17-es szezonjára.

A gondoktól sújtott csapatok találkozójának első félidejében egyetlen gól esett: fél óra elteltével Seydi csúsztatott a labdába egy szöglet után, Halenár pedig a gólvonalról bombázott a hálóba.

 Fotó: MTI

A térfélcserét követően azonnal jött a válasz hazai részről, Iszlai kiugratásával Radó lépett meg és gyönyörűen pöcintett a kapuba Ovszijenko felett.

Nem sokkal később át is vette a vezetést Mészöly Géza együttese, Radó ezúttal előkészített, a gólt pedig Halmosi Péter jegyezte.

A hajrában Radó – a mérkőzés egyértelmű legjobbja – duplázni tudott, így beállította a 3-1-es végeredményt. Győzelmével a Haladás ideiglenes a 14., már bennmaradást érő pozícióba lépett elő.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló:

Szombathelyi-Swietelsky Haladás – Nyíregyháza Spartacus 3-1 (0-1)
Szombathely, Rohonci út, 1945 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Radó (51., 93.), Halmosi (73.), illetve Halenar (34.)

sárga lap: Jánvári (45.), Alcibiade (68.), Gaál (71.), Iszlai (79.), Rózsa (92.), illetve Ivanovs (13.), Ovszijenko (66.), Halenar (79.)

Szombathelyi-Swietelsky Haladás: Rózsa – Angyal, Jánvári, Alcibiade – Gaál, Nagy P., Németh M. (Rocchi, a szünetben), Iszlai, Halmosi (Jancsó, 84.) – Radó, Martínez (Grabant, 81.)

Nyíregyháza Spartacus: Ovszijenko – Fodor, Ivanovs (Arziani, 79.), Kovacevic, Bosnjak – Halenar, Abdouraman (Dartsimelia, 77.), Pekár, Kostic, Zofcák – Seydi (Rezes, 59.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik