Foci

BL: az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a Real

real madrid (Array)
real madrid (Array)

Cím nélkül maradhat idén a Királyi Gárda, ha nem dolgozza le egy gólos hátrányát a Juventusszal szemben. Látszólag csak egy gól, de roppant nehéz lesz ez.

Carlo Ancelotti együttese szombaton 2-2-es döntetlent játszott a Valenciával, ezzel gyakorlatilag szertefoszlottak a bajnoki címről szőtt álmai, ugyanis két fordulóval a vége előtt négy pontra nőtt a hátránya a Barcelonával szemben. A Király Kupa döntőjét május 30-án rendezik a Camp Nouban, de ott sem lesznek érdekeltek Ronaldóék – a Barcelona és az Athletic Bilbao csap össze.

 A spanyol sportnapilap, a Marca a  fenti kezdőt várja
Forrás: marca.com 

Maradt hát a BL és a remény a 11. serlegre, ehhez azonban szerda este le kell dolgozza valahogy a Real a múlt héten Torinóban szerzett egy gólos hátrányt (2-1).  Ennek érdekében Dani Carvajal, a jobb hátvéd arra hívja fel a figyelmet, hogy higgadtnak kell maradniuk, nem szabad meggondolatlanul támadni. “Torinóban a labdavesztéseink után tudott a Juventus veszélyt teremteni. Szerdán nyugodtnak kell maradnunk, türelmesen kell járatnunk a labdát, s hagyni, hogy ők fussanak” – mondta.

A madridiak számára jó hír, hogy minden bizonnyal visszatérhet a pályára Karim Benzema, és a szombaton sérülés miatt lecserélt Toni Kroosnak sincs komoly problémája, így ő is szinte biztosan bevethető lesz.
Ellenben az eléggé rossz előjel, hogy a Királyi Gárda az elmúlt négy nemzetközi kupameccsén, amikor idegenben hátrányba került legutóbbi rendre búcsúzott az aktuális sorozattól.

 Pogba hétvégén a Cagliari ellen tért vissza és győztes gólt szerzett
Fotó: europress 

A Juventus az idei BL-sorozatban elképesztően hatékonyan védekezik. Az egyenes kieséses szakaszban a Borussia Dortmund és a Monaco ellen is megőrizték kapujukat a góltól. Ráadásul az odavágóval ellentétben szerda este játszhat Paul Pogba is. A francia középpályás csapatban elfoglalt szerepéről a sokat látott, 37 éves kapus, Gianluigi Buffon véleménye árul talán el a legtöbbet. „Elég régóta futballozom, de annál furább döntéssel nem találkoztam, minthogy Paul Pogbát elengedte Sir Alex Ferguson és a Manchester United. Nem tartották elég jónak ahhoz, hogy játsszon, és három évvel ezelőtt eladták őt a Juventusnak, mi meg alig néhány edzésen után láttuk, hogy ez a fiú mennyire jó.”

Pogba elég jó. Annyira, hogy vissza akarja vásárolni a MU – meg az összes tehetős klub. Ha BL-döntősként teszik ezt, jócskán megemelkedik az 50 millió fontosra tartott értéke. E kettőnél nagyobb elismerés talán nem is kellene a srácnak. 

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

Real Madrid (spanyol)-Juventus (olasz)
Madrid, 20.45 (az első mérkőzésen: 1-2)
A mérkőzést a svéd Jonas Eriksson vezeti.

A várható kezdőcsapatok:
Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – J. Rodriguez, Kroos, Isco – Bale, J. Hernandez, C. Ronaldo

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo, Vidal – Tévez, Morata  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik