Foci

A “lehetetlent” egyszer már megcsinálta a Bayern

bayern münchen (Array)
bayern münchen (Array)

Két éve éppen négyet gurított a német bajnok a Barcelonának. Azonban a címben rejlő apró esélyt mi magunk sem gondoljuk komolyan.

A Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán 3-0-ra nyert a Barcelona a Bayern München ellen. Adott a feladat, kedd este az Allianz Arénában négyet kell rúgjanak a bajorok úgy, hogy közben nem kapnak egyet sem. A Barcelonának ez lehetetlen. Ezt gondolja az ember elsőre, holott két éve már egyszer bebizonyították ennek az ellenkezőjét.

Más kérdés, a két évvel ezelőtti összességében 7-0-ra végződő párharc első meccsén lett 4-0-az eredmény, most meg fordítani kellene 0-3-ról ugye és az sem elhanyagolható szempont, hogy akkor bizonyos Robben és Ribery szaladgált eszeveszett sebességgel a Müncheni jobb és balszárnyon, most leginkább az ő hatékonyságuk hiányától szenvednek a németek.

Eközben a másik oldalon összeállt minden idők leghatékonyabb csatártriója. A Neymar, Messi, Suarez hármas ipari mennyiségben termeli a gólokat, lényegében nem lehet őket feltartóztatni. A legutóbbi hét találkozójukon 25-ször találtak az ellenfelek kapujába, miközben a  Barcelona védelme sem emlékeztet a két évvel ezelőttire, hogy mást nem mondjunk, ez idő alatt gólt sem kaptak.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

Bayern München (német)-FC Barcelona (spanyol)
kedd 20.45, Játékvezető: Mark Clattenburg (angol)

A várható kezdőcsapatok:

Bayern München: Neuer – Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat – Alonso – Lahm, Thiago, Götze – Müller, Lewandowski

FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets – Rakitic, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar    

Ajánlott videó

Olvasói sztorik