Foci

Győri ETO: a lét a tét

borkai zsolt (Array)
borkai zsolt (Array)

Borkai Zsolt attól tart, hogy megszűnik a győri klub.

Amint arról írtunk, a Győri ETO a múlt héten bejelentette, hogy jövőre nem indul az NB I-ben, mert nem tudta teljesíteni a licenckérelemnél a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által előírt hiánypótlást. A kisalföldi együttes 55 év után nem lesz tagja az élvonalnak.

„Jelenleg az a tét, hogy lesz-e ETO egyáltalán” – vázolta fel a nem túl biztató jövőképet Borkai Zsolt, Győr polgármestere a Blikknek.

„Az MLSZ versenykiírása ugyan lehetővé teszi, hogy a Futsal Club átvegye az ETO FC utánpótláscsapatait, hogy továbbműködhessen az akadémia, de ehhez előtte rendezni kell a klub köztartozását, ami jelenleg százharmincöt-millió forint, de minden hónapban milliókkal növekszik a ki nem fizetett bérek járulékával. A legnagyobb gondot az jelenti, most nincs aki kifizesse ezt az összeget. Az MLSZ próbált segíteni úgy, hogy az NB I-es csapatoknak járó szponzori pénzekből megelőlegezte volna az ETO-nak, de nem minden első osztályú klub támogatta ezt a megoldást.”

Felmerült, hogy esetleg az MLSZ kifizeti a tartozást, de ez nem történt meg. Az önkormányzat közpénzből nem menthette meg a klubot, a futsalklub pedig ugyan fel akart venni hitelt, de a bank az utolsó pillanatban visszalépett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik