Foci

Feltámadt, mégsem örülhet a Real Madrid

Cristiano Ronaldo (Array)
Cristiano Ronaldo (Array)

Kétgólos hátrányból egyenlített a madridi labdarúgócsapat, de a 2-2-es döntetlennel nem lehet boldog Carlo Ancelotti legénysége.

Mivel a listavezető Barcelona labdarúgócsapata 2-0-ra nyert a Real Sociedad ellen, így a Valenciát fogadó Real Madrid is győzelmi kényszerben lépett pályára hazai pályán. Az első fél óra egyáltalán nem a fővárosiak szája íze szerint alakult: miután Bale keresztlécet találta el szabadrúgásból, előbb Paco, majd Fuego vette be Casillas kapuját, így korán nagy hátrányba került a Real. Cristiano Ronaldo szépíthetett volna még a szünet előtt, ugyanis Bale kiharcolt egy véleményes tizenegyest, azonban a tizenegyesölő Diego Alves kapus védte a portugál lövését.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Térfélcserét követően egyre jobban fokozódott a hazai nyomás, ennek pedig az 56. percben lett meg az eredménye, Pepe bólintott a kapuba. A 73. minutumban egyenlíthetett volna a Madrid, azonban Ramos fejesénél Alves szenzációs bravúrt mutatott be. A csereként beküldött Negredo elbaltázott két ziccert is, ez pedig a 84. percben bosszulta meg magát, amikor Isco szépségdíjas góllal egyenlített.

A hátralévő időben a Valencia már a döntetlen megőrzésére koncentrált, a Real Madrid ugyanakkor nem tudta bevinni a győztes találatot – öt perc volt a hosszabbítás –, maradt a 2-2, a blancók hátránya két fordulóval a bajnokság vége előtt négy pont a Barcelona mögött.

Az Athletic Bilbao hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért el a kiesőzónában lévő Deportivo La Coruna ellen.

Eredmények – La Liga, 36. forduló

Real Madrid – Valencia 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Pepe (56.), Isco (84.) illetve Paco (19.), Fuego (26.)

Athletic Bilbao – Deportivo La Coruna 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Aduriz (14.) illetve Lopo (90+3.)

Videó – Isco gólja egy pontot ért:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik