Foci

Dárdai csapata Dortmundban, a Bayern otthon kapott ki

Dárdai Pál (Array)
Dárdai Pál (Array)

Egyre feljebb kapaszkodik a Borussia Dortmund a labdarúgó Bundesliga tabelláján, míg a Hertha már zsinórban harmadszor kapott ki. A már bajnok Bayern Münchent az Augsburg győzte le, Szalai Ádámék Frankfurtban maradtak alul. A 32. forduló szombat délutáni eredményei.

Jürgen Klopp a találkozó előtt a Hertha BSC labdarúgócsapatának védekézését dicsérte, így talán ő maga sem számított arra, hogy már a 9. percben megszerzei a vezetést a hazai pályán játszó Borussia Dortmund, Subotic érkezett jó ütemben a kapu elé és senkitől sem zavartatva a kapuba bólintott. A második játékrész kezdetén duplázta meg előnyét a BVB, Durm iratkozott fel a góllövőlistára. A fővárosiaknak nem jött össze a szépítés, 2-0 lett a végeredmény, Dárdai Pál együttese zsinórban három vereségnél jár a bajnokságban.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Nagy pofont kapott Barcelonában a Bundesliga-elsőséget már korábban bebiztosító Bayern München, amely hazai pályán, az Augsburg elleni bajnokin szerette volna feledtetni azt a csúfos fiaskót. Ezúttal nem Manuel Neuer, hanem Pepe Reina kezdett a kapuban, de a 13. percben kiállították, így a német válogatott portásnak is be kellett állnia – és rögtön a “kapufára nézte” a büntetőt. A Bayern ezúttal is gólképtelen maradt, Bobadilla révén ráadásul az Augsburg mind a három pontot elvitte Münchenből, azaz nem éli legszebb napjait Pep Guardiola legénysége.

Szalai Ádám kezdőként végig a pályán volt a Frankfurt otthonában 3-1-es bereséget szenvedő Hoffenheimben.

Eredmények – Bundesliga, 32. forduló

Borussia Dortmund – Hertha BSC 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Subotic (9.), Durm (47.)

Bayern München – Augsburg 0-1 (0-0)
Gólszerző: Bobadilla (71.)
Piros lap: Reina (14.) 

Frankfurt – Hoffenheim 3-1 (3-0)
Gólszerzők: Oczipka (18.), Seferovic (27.), Chandler (34.) illetve Volland (51.)

Hannover – Werder Bremen 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Stindl (21.) illetve  Junuzovic (78.)

Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Kruse (50.), Herrmann (81.), Traoré (88.)

Videó – Reina kiállítása és a kimaradt büntető:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik