Foci

Győzelmével az MTK kiléphet az európai porondra

mtk budapest (Array)
mtk budapest (Array)

A kék-fehérek a Puskás Akadémia csapatát verték péntek délután.

Az MTK számára fontos volt a győzelem, hiszen így bebiztosították azt, hogy ha minden meccsüket elveszítenék, a negyediknél akkor sem végeznének hátrébb. Ez pedig európai kupaindulást jelent az MTK-nak, mivel a Magyar Kupa döntőjében a már bajnok Videoton és a jelenleg második – negyediknél hátrébb biztosan nem szoruló – Ferencváros csap össze, az NB I negyedik helyezettje is indulhat majd az Európa Liga selejtezőjében.

 Fotó: MTI

A pénteki mérkőzésen az MTK nagy lendülettel kezdett, több veszélyes helyzetük is akadt, ám kisebb meglepetésre nem tudtak a hálóba találni a Puskás Akadémia ellen. Egyébként néha a vendégek is eljutottak Hegedűs kapujához és akkor komoly zavart tudtak okozni.

A fordulást követően visszaesett a mérkőzés színvonala, mégis ekkor született a meccs egyetlen találata: a 61. percben egy szépen véghezvitt akcióból Csiki jegyzett gólt. Végül maradt az 1-0-s eredmény, így az MTK március vége óta tartja veretlenségi szériáját.

Eredmény – OTP Bank Liga, 27. forduló

MTK Budapest-Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 400 néző, v.: Szilasi

Gólszerző: Csiki (61.)
Sárga lap: Szélesi (20.), Hudák (64.)

MTK Budapest: Hegedűs L. – Poór, Vukmir, Vass Á., Hajdú – Horváth Zs. (Vadnai, 86.), Thiam, Kanta, Pölöskei, Csiki (Bese, 74.) – Torghelle

Puskás Akadémia: Danilovic – Fiola, Tar, Kelic, Spandler (Kleinheisler, 69.) – Szélesi, Fabio, Tóth B., Hudák (Zsótér, 88.) – Tischler (Makrai, 77.), Lencse

Ajánlott videó

Olvasói sztorik