Foci

Újabb magyar focivezér került rács mögé

Bíró Péter (Array)
Bíró Péter (Array)

Kedden a Lombard Pápa tulajdonosát állította elő a Készenléti Rendőrség.

Bíró Pétert, a 4 milliárdos csalással hírbe hozott Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosát csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd a Fővárosi Főügyészség indítványozta az előzetes letartóztatását. A nyomozók az előállítás előtt házkutatást is tartottak. Bíró Péter 72 órán keresztül biztosan rács mögött marad. Mivel ő tulajdonolja a Lombard FC Pápát működtető Lombard Kft.-t is, így egyelőre nem tudja gyakorolni itt sem a tulajdonosi jogait – számolt be a Nemzeti Sport.

 Bíró Péter régóta van jelen a magyar klubtulajdonosok között, a Lombard FC Pápa tulajdonosa
Forrás: lombardfcpapa.hu 

Annak ellenére, hogy a Sport24 is beszámolt róla, Pápán is nagy bajban van a jövő, a lap megkeresésére Szemán György klubigazgató elmondta, váratlanul érte őket a letartóztatás, de annak érzése szerint nincs köze a futballklubot működtető Kft.-hez. A Lombard FC Pápa tök utolsó az NB1-ben. Az MLSZ május 8-án dönt annak a 28 NB1-es és NB2-es csapatnak a licencéről, akiket hiánypótlásra kötelezett. Természetesen a Pápa is köztük van.

Korábban az alfahir.hu-nak Orbán Imre, a Jobbik Veszprém megyei elnöke azt nyilatkozta, ameddig a Lombard csoport tulajdonában van a klub, fel kellene függeszteni az évi 55 milliós támogatást is, amelyet a város nyújt a csapatnak. Az MLSZ televíziós jogdíjainak köszönhetően arra talán van, lesz pénze a csapatnak, hogy befejezze a bajnokságot.

De, hogy utána mi lesz? Csodálkoznánk, ha a klub kapna jogosultságot a 2015/16-os bajnokságban való részvételre, így szinte biztos, a csapat ha befejezi becsületből a bajnokságot, ha nem, szinte biztosan megvan az NB1 egyik kiesője. Kérdés, meddig esik a Pápa? Megye 2-ig vagy NB2-ig. Nem mindegy.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik