Foci

BL: durva kritikákat kapott a Real Madrid

Chiellini (Array)
Chiellini (Array)

Megoszlanak a szakértői vélemények, hogy tíz, vagy kilenc ember ellen futballozott és érte el sikerét a Juventus.

Kedd este pazar mérkőzésen győzte le a házigazda Juventus a Real Madridot (2-1) a Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén. Az olaszokat – hangsúlyozzuk, a madridiakhoz képest – szinte az egész nemzetközi sportsajtó lesajnálta kicsit, mi magunk is Ronaldoékat favorizáltuk a mérkőzés előtt.

 

Tesszük hozzá, állításunkat fenntartjuk. Továbbra is a Realt tartjuk a továbbjutásra esélyesebb csapatnak, de ettől még el kell ismerni, amit a Juve kedd este művelt, az bizony az alázat, a küzdőszellem és a csapategység diadala, mi több, futball volt, a legjavából! Talán az olasz bajnok egyik nagy öregje, Andrea Pirlo összegezte legjobban a mérkőzés lényegi kérdéseit. „Üzenetet küldtünk a futballvilágnak. Tudattuk mindenkivel, hogy akarjuk ezt a döntőt. Madridban is meggyőződéssel kell pályára lépnünk, ugyanerre a hitre és precizitásra lesz szükségünk és a végsőkig küzdeni fogunk” – jelentette ki a Juventus karmestere.

A kritikusok mást üzentek a Real Madridnak. Roy Keane, aki az ITV szakkommentátoraként volt jelen úgy fogalmazott, nem lehet úgy megnyerni egy meccset, hogy végig tíz emberrel játszol. Gareth Bale az semmit sem csinált egész meccsen. Azért van a Real Madridnál, hogy felvállalja az egy az egy elleni küzdelmeket, ebből ma semmit sem láttunk – fogalmazott a Manchester United legendája. A számok alátámasztják Keane meglátását. A statisztikák szerint Gareth Bale egyszer sem lőtt kapura, helyzete, sőt jó beadása sem volt és még Iker Casillas is többször ért labdába nála…

 

„Nagyon nehezen lehet egy ilyen nagy meccset megnyerni, amikor gyakorlatilag tíz emberrel küzdesz. Most pedig ez történt,  Mondhatjuk, hogy elveszítette az önbizalmát, de ma mindig a könnyű utat választotta. Azért van a Real Madridnál, hogy bátran felvállalja az egy az egy elleni küzdelmeket. Ma inkább visszafordult ezekből. A társai biztosan nem örültek ennek” – kritizált Keane.

Egy másik manchesteri, Paul Scholes tovább döfte a tőrt a madridba, ráadásul ő nem csak a walesit, hanem egy spanyol ikon is megtalált. Nemhogy tíz, kilenc ember ellen futballozott a Juventus. „Bale tényleg csak beadott és beadott, de azokat simán hatástalanították a védők. Viszont nem tízen voltak, hanem kilencen, mert amit Sergio Ramos művelt, az alulmúlta még Bale teljesítényét is” – vélekedett.

Lássuk, miként vélekedik minderről a másik, a vesztes oldal. “A Juventus azt játszotta, amit vártam tőle, határozottan, jól szervezetten futballozott és élt azokkal a lehetőségekkel, amelyek adódtak előttük. Az igazság az, hogy a letámadásuk erősen feljavult a második félidőben, és ezzel nem igazán tudtunk mit kezdeni. Meg kell jegyeznem ugyanakkor, hogy a második góljuk előtt szerencséjük volt, mert egy remek kapura lövésünk után kivágódó labdából váratlanul kerültek kontrahelyzetbe, ráadásul James telibe fejelte a lécet. Összességében szórakoztató mérkőzés volt, de Madridban türelmesnek és pontosabbnak kell majd lennünk” – fogalmazott Carlo Ancelotti.

Megjegyezzük, ennél a bizonyos James Rodríguez fejesnél a meglepetésre kezdőbe vezényel 22 éves Sturaro egy nagylábújnyit hozzátett.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés

Juventus – Real Madrid 2-1 (1-1)
Torino, Juventus Stadion, vezette: Martin Atkinson (angol)

Gólszerző: Morata (9.), Tevez (58.-büntetőből) illetve Ronaldo (28.)

Juventus: Buffon – Evra, Chiellini, Bonucci, Lichtsteiner – Sturaro (Barzagli, 64.), Pirlo, Marchisio – Vidal – Tevez (Pereyra. 86.), Morata (LLorente, 78.). 

Real Madrid: Casillas – Marcelo, Varane, Pepe, Carvajal – Isco (J. Hernandez, 63.), Kroos, S. Ramos, J. Rodriguez – Bale (Jese, 81.), Ronaldo. 

Sárga lap: Bonucci (5.), Tevez (46.), Vidal (56.) Chiellini (93.) illetve Marcelo (57.), Carvajal (75.), J. Rodriguez (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik