Foci

Meglepő nevek is vannak a brazil keretben

Robinho (Array)
Robinho (Array)

Oscar sérülés miatt kihagyja a nyári Copa Americát.

Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedden hozta nyilvánosságra a nyári, chilei Copa Americára készülő keretét. Természetesen az olyan nagyágyúk, mint Neymar, Thiago Silva, Marcelo vagy épp Willian helyet kaptak a 23 fős listán. Oscar is minden bizonnyal kerettag lenne, ő azonban sérült, így ki kell hagynia a tornát.


Robinho ismét bizalmat kapott
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az ugyanakkor kissé meglepő, hogy a Manchester City középpályása Fernandinho is kapott meghívót, miközben a Chelsea-t erősítő Ramires nem. Philippe Coutinhónak is bizalmat szavazott Dunga, annak ellenére, hogy a válogatottban még nem sikerült maradandót alkotnia – a klubjában nyújtott teljesítményével ugyanakkor rászolgált a kerettagságra -, valamint a kapitány „leporolta” a Santosban kölcsönben focizó Robinhót is.

A brazilok a chilei tornán először Peruval mérkőznek, majd Kolumbia és Venezuela vár rájuk a csoportban.

A brazil keret

kapusok: Jefferson (Botafogo), Diego Alves (Valencia), Marcelo Grohe (Gremio)

védők: Fabinho (Monaco), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luis (Chelsea), Danilo (Porto), David Luiz (PSG), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (PSG), Miranda (Atletico Madrid)

középpályások: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Fernandinho (Manchester City), Elias (Corinthians), Casemiro (Porto)

támadók: Everton Ribeiro (Al-Ahli), Douglas Costa (Shakhtar Donetsk), Willian (Chelsea), Philippe Coutinho (Liverpool), Robinho (Santos), Neymar (Barcelona), Diego Tardelli (Shandong Luneng), Roberto Firmino (Hoffenheim)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik