Foci
Varjú Tamás (Array)

NB I: 4-5 klubtól csoda lenne, ha megkapná a licencet

Sport24
Sport24

2015. 05. 04. 16:18

Varjú Tamás nem festett túl biztató képet a magyar élvonal jelenlegi helyzetéről.

Az utóbbi időben egyre többször kerül szóba, hogy csökkenteni kellene a labdarúgó OTP Bank Liga létszámát, mivel a magyar élvonal nem bír el 16 csapatot. Hétfőn Varjú Tamás, az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottságának elnöke volt a Digi Sport Reggeli Start c. műsorának vendége és az általa elmondottak is ezt támasztják alá:

„Egy klub nem adott be licenckérelmet az NB I-re és NB II-re a jelenleg legfelső osztályban játszók közül, összesen 41 kérelem érkezett, de hárman később visszavonták. Klubneveket még nem mondhatok, de van 4-5 olyan élvonalbeli klub, amelyek lécátugrása kisebbfajta csoda lenne, elsősorban a pénzügyi kritériumok hiánya miatt. Elképzelhető sajnos, hogy NB I-es klubok nem kapnak licencet idén, erre a korábbi éveknél jóval nagyobb most az esély. Nem vagyok kompetens az NB I létszámcsökkentésében, de ha például 10 csapat kap licencet, akkor nem lehet 12 csapatos a bajnokság. Ez esetben a versenyrendszer módosítással lehetne csak feltölteni a ligát” – mondta.

Varjú Tamás (Array)
Fotó: digisport.hu

„Úgy tíz éve lényegében változatlanok a szabályok, köztük az, hogy adott év március 31-én nem lehet semmiféle olyan tartozás, amely előző év december végéig keletkezett. Ennek ellenére, hiába figyelmeztetünk erre folyamatosan, mégis vannak ilyen hiányosságok, ami bizonyos kluboknál teljesen érthetetlen. Nagy a fegyelmezetlenség, mi is ezért ülésezünk kétszer, hogy tudjanak pótolni – még most is van olyan klub, amely dokumentumok híján egyetlen pontban sem felel meg a pénzügyi kritériumoknak. Mindez nagyon is felveti a vezetők és tulajdonosok felelősségét. Nem gondolom ugyanis, hogy valami hatalmas lécet kellene átugrani, ha odafigyelnének.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.