Foci

A Fradi döntetlenje után a Videoton a bajnok

ferencvárosi tc (Array)
ferencvárosi tc (Array)

A Ferencváros pontokat hullajtott a Pécs otthonában, így négy fordulóval a zárás előtt a Videoton lett a bajnok.

A Fradi és a Videoton között eddig állandó volt a tízpontos különbség, köszönhetően annak, hogy a zöld-fehérek az elmúlt 15 meccsükön nem kaptak ki.

A fővárosiaknak ha ezúttal is nyertek volna Pécsen, azzal gyakorlatilag csak elodázták volna a fehérváriak győzelmét, hiszen csak úgy lehettek volna bajnokok, ha minden hátralévő találkozójukat hozzák, a Videoton pedig mindet elveszíti, sorban a Paks, a Honvéd, a Kecskemét és a zárófordulóban épp az FTC ellen.

 Fotó: MTI

A Fradi viszont a fehérváriak kezébe adta a bajnoki aranyat azzal, hogy csak döntetlent játszottak a Pécs ellen. Pedig a vendégek már a 7. percben vezetést szereztek Böde révén, de szinte azonnal, egy szerencsés és furcsa góllal egyenlítettek a hazaiak.

A folytatásban fordítottak a hazaiak Szatmári távoli lapos lövésével, a Fradi viszont a szünet előtt megint a hálóba talált, így 2-2-vel mentek pihenőre a felek.

A szünet után a Ferencváros sokkal aktívabb volt, de gólt nem tudtak már szerezni, így az eredmény már nem változott. A Videoton a hátralévő négy meccs eredményétől függetlenül bajnok lett, 2011 után másodszor.

Eredmény – OTP Bank Liga, 26. forduló

PMFC-Matias – Ferencváros 2-2 (2-2)
Pécs, 4000 néző, v.: Szabó Zs.

Gólszerzők: Szatmári (10., 25.), illetve Böde (7.), Mateos (37., 11-esből)
Sárga lap: Márkvárt (61.), Makriev (79.), Uzoma (90.), Weitzer (94.), illetve Böde (8.), Batik (94.)

PMFC-Matias: Poleksic – Horváth A. (Rácz, 71.), Balogh B., Ojdanic, Uzoma – Pauljevic, Weitzer, James, Márkvárt, Szatmári (Kővári, 79.) – Makriev (Fröhlich, 84.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Mateos (Batik, 52.), Ramírez – Varga R., Nagy Dom. (Gyömbér, 65.), Gera, Somália, Lamah (Lauth, 75.) – Böde

Ajánlott videó

Olvasói sztorik