Foci

Győzelmével vasárnap bajnok lehet a Videoton

sándor györgy (sándor györgy)
sándor györgy (sándor györgy)

A székesfehérvári együttes a Debrecen vendégeként diadalmaskodott az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Az már a találkozó előtt biztos volt, hogy amennyiben a Videoton bármilyen arányban nyer a Loki otthonában a Fradi pedig pontot veszt vasárnap a Pécs elleni találkozón, akkor Joao Carrillio fiai bebiztosítják a bajnoki címüket.

Az első játékrész első nagy ziccerét a DVSC alakította ki, ám Balogh öt méterről a kapu fölé tüzelt. A félidő hajrájáig abszolút veszélytelen volt a kapura a Vidi, a szünet előtt pár perccel mégis sikerült megszerezniük a vezetést Gyurcsó különös góljának köszönhetően.

 Fotó: MTI

A térfélcsere után azonnal meg is duplázta előnyét a vendég csapat, Feczesin egy szöglet után stukkolt a cívisvárosiak hálójába.

Szűk tíz perccel a rendes játékidő vége előtt összejött a szépítés a Debrecennek Bódi kapáslövése nyomán, de a hátralévő időben nem tudtak ismételten eredményesek lenni, így a Videoton mindhárom pontot elvitte a Nagyerdei Stadionból.

A Fehérvár tehát már holnap este 20 óra 30 perc környékén a bajnoki címet ünnepelheti, amennyiben a Ferencvárosnak nem sikerül nyernie Pécsett.

Eredmény – OTP Bank Liga, 26. forduló:

DVSC-TEVA – Videoton FC 1-2 (0-1)
Nagyerdei Stadion, 6155 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Bódi (82.), illetve Gyurcsó (43.), Feczesin (54.)

sárga lap: Máté (56.), Bódi (59.), Jovanovic (84.), Brkovic (90.), illetve Feczesin (15.), Szolnoki (23.) 

DVSC: Verpecz – Nagy Z. (Mihelec, 64.), Máté P., Brkovic, Korhut – Jovanovic, Varga J., Szakály P., Bódi – Balogh N. (Tisza, 74.), Sidibe (Kulcsár, 57.)

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira – Gyurcsó (Álvarez, 87.), Sándor, Nikolics, Simon Á., Oliveira (Trebotic, 67.) – Feczesin (Kovács, 81.) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik