Foci

15 milliárdot költ az állam a fehérvári stadionra

Videoton stadion (videoton stadion, )
Videoton stadion (videoton stadion, )

A legújabb kormányrendelet szerint a Videoton stadionja 11 milliárdból, annak környezete közel 4 millárdból újul meg.

Az már eddig is biztos volt, hogy Székesfehérváron új létesítményt kapnak a futballisták, ám korábban az építkezés költségét 9 milliárd forintban határozták meg.

A Sóstói Stadiont teljes egészében lebontják, és a pálya melletti természetvédelmi terület és a vidámparki csónakázótó rehabilitációja is megkezdődik, erre a kormány 3,85 milliárd forintot biztosít.

 Fotó: mnsk.hu

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: Sóstó esetében jóval többről van szó, mint egy futballstadion építéséről, mert egyfajta városrészi rehabilitáció valósul meg 2015 és 2017 között. A Sóstói Stadion déli oldalán szabadidőparkot és egy tóra vezető stéget létesítenek. Emellett utakat, járdákat, parkolókat, sétányokat alakítanak ki, újítanak fel..

A stadion rekonstrukciójára további kétmilliárd forintot – így összesen 11 milliárdot – biztosított a kormány: a támogatásból a létesítmény felszereltségét és a szurkolók kiszolgálásának minőségét javítják – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy egyebek mellett teljes wifi-lefedettséget, gyengeáram-fejlesztést, a stadion épületének burkolását, pályavédő rendszer kiépítését, belsőépítészeti munkák elvégzését valósítják meg a forrás segítségével.
  
A Sóstói Stadion bontására május-júniusban írják ki a közbeszerzést, majd ha minden igaz, még decemberben, de legkésőbb januárban megkezdődik az építkezés, mely 2017 nyarán érhet véget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik