Foci

BL: Egy fillért sem kap a Legia

legia varsó (legia varsó)
legia varsó (legia varsó)

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtökön elutasította a Legia Warszawa kárpótlási igényét, miután a lengyel klub az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) augusztusi döntése nyomán kiesett a Bajnokok Ligájából.

A Legia 1,85 millió eurós (555 millió forint) kártérítést szeretett volna kapni.

A BL-selejtező harmadik fordulójában a lengyel együttes hiába múlta felül 6-1-es összesítéssel a Celtic Glasgow együttesét. A visszavágón jogosulatlanul szerepelt ugyanis Bartosz Bereszynski, így hiába győztek a varsóiak Glasgow-ban 2-0-ra, a mérkőzést a zöld asztalnál 3-0-val a Celtic nyerte meg. Ez az eredmény pedig éppen elég volt a skótok továbbjutásához, mivel az első mérkőzésen 4-1-re kaptak ki, azaz idegenben szerzett góllal léptek tovább.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A lengyelek fellebbeztek az UEFA-nál, mondván, megérdemelnék a továbbjutást annak ellenére, hogy Bereszynski csereként beállva az utolsó percekben valóban jogosulatlanul lépett pályára. A fellebbezést előbb az UEFA, majd ezúttal a CAS is elutasította. A Legia így átkerült a második számú európai kupasorozatba, az Európa Ligába, ahol a 32 között búcsúzott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik