Foci

Fradi-Vidi döntő lesz a Magyar Kupában

Roland Lamah (roland lamah, )
Roland Lamah (roland lamah, )

A Szolnok bravúros, 1-1-es döntetlent ért el a fővárosban, de így is búcsúzott a sorozattól.

Mivel a Ferencváros 2-0-ra nyert a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a másodosztályú Szolnok vendégeként, így kisebb fajta csodára lett volna szükség ahhoz, hogy ne a zöld-fehérek jussanak be a fináléba, ahová kedden a Videoton már megváltotta a jegyét.


Roland Lamah szerezte a ferencvárosiak gólját
Fotó: MTI

Nos, ez a csoda elmaradt, mindössze 20 perc után ugyanis végleg eldőlt a továbbjutás sorsa, miután a szolnoki védők nem tudtak felszabadítani, Lamah pedig ezt kihasználva a kapuba gurított. A Fradi a folytatásban is ellenfele fölé nőtt minden tekintetben, a hazai védelem azonban összehozott egy gólt a Szolnoknak, Papucsek torolta meg azt a 75. percben, hogy Dibusz csapattársa, Mateos hátára öklözte a labdát, a kapu pedig üresen maradt. A kettős győzelem ugyan elmaradt, de a Ferencváros továbbjutása egy pillanatig nem forgott veszélyben.

A döntőt majd május 20-án rendezik, ha hinni lehet a zuhanyhíradóban terjedő pletykáknak, akkor a Ferencváros és a Videoton a Groupama Arénában feszül majd egymásnak. Érdekesség, hogy május utolsó hétvégéjén szintén a ferencvárosiak stadionjában találkozik a két együttes, akkor a bajnoki szezon utolsó fordulójában.

Eredmény – Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó

Ferencváros – Szolnok 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Lamah (20.) illetve Papucsek (75.)

Továbbjutott: A Ferencváros, 3-1-gyel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik