Foci

Chelsea: egy lépésre a bajnoki címtől

chelsea(650x433).jpg (chelsea)
chelsea(650x433).jpg (chelsea)

A Kékek a Leicester elleni győzelemmel karnyújtásnyire kerültek a bajnoki címtől.

A Chelsea-nek kapóra jött, hogy az elmúlt hetekben az üldöző Manchester City kétszer is botlott, előbb a Crystal Palace, majd a Manchester United ellen, így a londoniak akár hátra is dőlhettek volna, akkora előnyt gyűjtöttek össze.

A Chelsea -nek ugyanakkor fájó pont, hogy az előző hétvégén nem tudták legyőzni az Arsenalt, hiszen a rivális továbbra is bajnokaspiráns, hiszen matematikai esélyük még van a végső sikerre köszönhetően annak, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A Kékeknek tehát két győzelemre van szükségük az ötödik bajnoki aranyukhoz, és ebből egyet a Leicester ellen be is húztak. Azonban nagy meglepetésre a hazaiak szereztek vezetést a szünet előtt Albrighton révén, de a Chelsea javítani tudott a második felvonásban: Drogba előbb egalizált, majd Terry és Ramires találatainak köszönhetően fordítottak is a londoniak.

A 3-1-es sikerrel a Kékek 13 pontos előnnyel vezetik a tabellát a City és az Arsenal előtt. A manchesteriek már maximum csak 12 pontot gyűjthetnek, így kiszálltak a versenyből, a londoniak viszont még beleszólhatnak a végjátékba, ám ehhez a Chelsea-nek minden mecsét el kellene buknia.

Jose Mourinho együttese pedig a hétvégén a Crystal Palace-t fogadja, tehát nehéz elképzelni, hogy vasárnap ne csapjanak nagy ünneplést a Stamford Bridge-en.

Eredmény – Premier League, 34. forduló

Leicester City – Chelsea 1-3 (1-0)
Gólszerzők: Albrighton (45.) illetve Drogba (48.), Terry (79.), Ramires (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik