Foci

Az MLSZ csökkenti az NB1 létszámát

focilabda(1)(1)(2)(1)(960x640).jpg (labda, foci, gól, )
focilabda(1)(1)(2)(1)(960x640).jpg (labda, foci, gól, )

Legalábbis a terv szerint. Kérdés szánt szándékkal, vagy kihasználva az egyes klubok körül kialakult helyzetet "kényszerből"?

Az mno.hu úgy tudja, hogy a magyar labdarúgás újra búcsút int a 16 csapatos első osztálytól, mert miután első fokon csak hét NB1-es csapatnak fogadta el a licenckérelmét a szövetség, várhatóan a május 8-i hiánypótlási határidőig nem sikerül mindenkinek megfelelnie az előírásoknak.

A lap úgy tudja, a Questor-botrány miatt a Győr, az önfeljelentést tevő Lombard cégcsoport miatt a Pápa egészen biztosan elbukik, de vélhetően a Kecskemét és a Pécs licence körül is gondok lesznek, ezért mindenképpen át kell fogalmazni a versenykiírást.

Az aktuális szabályzat szerint két csapat esik ki, míg a licencjog megszerzésére képtelen csapatok helyett első helyen az NB II harmadik helyezettje lép elő, másodikon pedig a jobbik NB I-es kieső maradna benn. 

Sipos Jenő az MLSz szóvivője úgy fogalmazott a kérdésben, hogy ugyan az NB I létszámcsökkentése már korábban felmerült, konkrétan ez a kérdés egyelőre nincs napirenden. Az mno.hu ugyanakkor közvélemény-kutatást tartott a klubvezetők körében, s a lap szerint mindenki biztosra veszi, hogy a jelenlegi 16-os létszám a következő szezonra csökkeni fog – a legtöbben arra tippelnek, hogy 14-esre, de van olyan is, aki szerint 12-esre. 

Majd meglátjuk… Ami tény és csak a magyar labdarúgóközeg számára nem elfogadott, a honi gazdaság nem bír el 16 első osztáylú klubot, erről többször, többféleképpen értekeztünk már. Kérdés valóban csak az, mikor és mennyire csökken le a létszám. Jelen állás szerint az élet az MLSZ-vezetés kezébe adja a megoldást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik