Foci

A Diósgyőrnek esélye sem volt a Groupamában

böde dániel, ferencváros (böde dániel, ferencvárosi tc)
böde dániel, ferencváros (böde dániel, ferencvárosi tc)

A Ferencváros győzelme egy percig sem forgott veszélyben.

Ősszel a miskolciak jó iramú meccsen 2-1-re legyőzték az FTC-t, azóta viszont sokat változott a világ: bejelentették Szivics mester távozását, a DVTK tavasszal nem tudott meccset nyerni, a Fradi pedig remekel, így csoda lett volna a vendégek győzelme.

A várakozásoknak megfelelően a Fradi már az első percekben átvette az irányítást, több gólhelyzetet is kialakítottak, de a vezetést csak a 29. percben szerezték meg Mateos büntetőjével.

 Fotó: MTI

A Diósgyőr lélektelenül és gyengén focizott, alig jutottak el a Fradi kapujáig, a hazaiak viszont jóval többször megtették ezt, így még a szünet előtt növelni tudták az előnyüket Böde révén.

A második etapban már csak az volt a kérdés, hány góllal nyerni meg a meccset a Ferencváros: ez a szám végül három lett, hiszen Lamah is a hálóba talált.

A Fradi ezzel a sikerrel négy pontosra növelte előnyét az MTK előtt, és már csak nyolc egységre van tőlük a Videoton.

Eredmény – OTP Bank Liga, 25. forduló

Ferencváros-Diósgyőri VTK 3-0 (2-0)
Groupama Aréna, 10 114 néző, v.: Erdős

Gólszerzők: Mateos (29., 11-esből), Böde (43.), Lamah (54.)
Sárga lap: Bönig (91.), illetve Németh M. (37.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez (Bönig, 59.) – Somalia – Varga R., Gera (Lauth, 78.), Busai (Gyömbér, 73.), Lamah – Böde

DVTK: Antal – Eperjesi, Németh M., Szalai V., Okuka – Egerszegi, Krstic – Gosztonyi (Takács T., 59.), Marjanovic (Jenner, 59.), Barczi (Bacsa, 71.) – Okuka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik