Foci

BL: elkerülte egymást a Barca és a Real Madrid

BL-sorsolás (bl-sorsolás, )
BL-sorsolás (bl-sorsolás, )

Barcelona-Bayern München és Juventus-Real Madrid párharcokat rendeznek a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A Barcelona és a Bayern Münchem magabiztos játékkal, a címvédő Real Madrid és a Juventus izzadósan harcolta ki, hogy ott lehessen a legjobb négy között a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Talán nem túlzás kijelenti, hogy a két spanyol gigász, illetve a német együttes szurkolói – és talán maguk a klubvezetők, valamint a szakmai stáb is – a Juventust szerette volna kapni ellenfélként, amely 2003 után jutott be ismét az elődöntőbe.


Fotó: uefa.com

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában pénteken rendezett sorsoláson Gianni Infantino és segítője, Karl-Heinz Riedle először a Barcelona nevét húzták ki, a katalánok Bayern Münchennel találkoznak, ez a párharc már csak Pep Guardiola személye miatt is érdekes lesz.

A Real Madrid a Juventusszal meccsel majd. A tízszeres győztes Realnak van esélye arra, hogy a sorozat történetének első címvédője legyen, ugyanakkor korábban a legrangosabb európai kupában a Juventus elleni négy egyenes kiesés párharcából hármat elbukott, s “csak” az 1997/98-as idényben megnyert fináléban örülhetett.

Érdekesség, hogy legutóbb a 2012/13-as szezon fináléja előtt is kínálkozott lehetőség arra, hogy a döntőben El Clásicót, azaz Barcelona-Real Madrid meccset rendezzenek, ám az elődöntőben a Barcelona éppen a Bayern Münchennel – a Barca 7-0-ás összesítéssel ment tovább -, a Real Madrid pedig a Borussia Dortmunddal szemben maradt alul.

Az elődöntők első felvonására május 5-én és 6-án, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor. A finálét június 6-án a berlini Olimpiai Stadionban rendezik.

Az elődöntő párosításai

FC Barcelona (spanyol)-Bayern München (német)
Juventus (olasz)-Real Madrid (spanyol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik