Foci

BL: Madridban egy Manchester United játékost ünnepelnek

Javier Hernandez (javier hernandez, )
Javier Hernandez (javier hernandez, )

A két madridi csapat párharcban, a két meccs alapján mindenképpen igazságos végeredmény született. A Real egy sokat "jegelt" kölcsönjátékosnak köszönhetően jutott tovább.

Haza pályán, Javier Hernandez 88. percben szerzett találatával kicsikarta a BL-negyeddöntőbe jutást a Real Madrid az Atlético ellen. A kedd esti találkozó szinte semmiben sem különbözött az egy héttel ezelőtti odavágóhoz (0-0), a kivételt a gól jelentette csupán. Vajon elcserélné-e az Atlético idei hét győzelmét erre az egyre?

 Javier Hernandeznek előtt mi is fejet hajtunk
Fotó: Europress 

Persze a kérdés költői… Tény azonban, a Real elképesztő mezőnyfölényben futballozott mindkét alkalommal. Mindezt a labdabirtoklási fölényük, és a kapura tartó és azt eltaláló lövéseik száma is jelzi. Cristiano Ronaldóék 180 perc alatt összesen 39-szer próbálkoztak lövéssel, fejessel, abből 16 találta el a kaput, szemben Diego Simeone legénységének szerény 16/4-es mutatójával. Más kérdés, már az első meccs után is azt írtuk, Madrid egyik fele bizonyos Jan Oblaknak hálálkodott és ezt az állításunkat a második találkozót követően nyugodtan megismételhetjük.

A szlovén kapus mindent védett, amit csak lehetett, pechére a Realban volt egy, a sok jegelés miatt az átlagosnál sokkal motiváltabb támadó, Javier Hernandez. Most Madrid másik fele neki, a Manchester United Madridban kölcsönben lévő játékosának állítanma szobrot. A mexikói csatár baromira meg akarta mutatni, jogtalan a mellőzése. Elképesztő mennyiséget dolgozott, a két csapat közti különbségét másfelöl az ő statisztikája mutatja leginkább, mert míg az Atlético gólfelelősének, Mario Mandzukicnak 11 labdaérintése volt egész meccsen és helyzetig nem jutott, addig a „Chicharito” becenévre hallgató mexikói egymaga lőhetett volna hármat – ha nincs az Oblak mágia…

 

„Néhány napja tudom már, hogy kezdek, és mindent megtett Carlo Ancelotti, hogy felkészítsen a mérkőzésre. Mindenki türelmes volt velem, és bízott bennem. Köszönet Cristiano Ronaldónak az gólpasszért, amiből sikerült gólt szereznem, de az egész csapat érdeme a siker. Ez pályafutásom legfontosabb gólja” – hálálkodott a meccs után arcán teliholdnyi mosollyal “Borsócska”.

“Javier Hernández káprázatosan futballozott, megérdemelten szerzett gólt. Nem játszott sokat idén, de amikor szükségem volt rá, készen állt. Ilyen egy igazi profi!” – méltatta gólszerzőjét Carlo Ancelotti, a Real edzője, majd a mérkőzésre is kitért.

„Kétségtelen tény, a kiállítás befolyásolta a végeredményt. Nem tudom, hogy jogos volt-e vagy sem, de tény az is, végig irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést, lezártuk a területeket, így nem volt esélye az ellenfelünknek a kontrákra. A labdabirtoklást és a rögzített szituációkat tartottuk a legfontosabbnak” – értékelt az olasz edző.

„Ha egy csapat mindent megtesz a győzelemért, az nem lehet elégedetlen, ezért nincs bennem rossz érzés. Büszke vagyok csapatomra a nulla-egy ellenére is. A mai teljesítményünk alapján ismét büszke vagyok arra, hogy csupa férfiakból áll csapatom, hogy ilyen játékosok edzője lehetek. Persze, Arda Turan piros lapja befolyásolta a végeredményt, de összességében azért nem sikerült nyernünk, mert ma nem volt megfelelő kapcsolat a csapatrészek között, ezért keveset és veszélytelenül támadtunk ma” – értékelt a meccs után Diego Simeone.

Eredmény – Bajnokok Ligája negyeddöntő, visszavágó

Real Madrid – Atlético Madrid 1-0
Santiago Bernabeu, Madrid, vezette: Felix Brych (német)

Gólszerző: Javier Hernandez (87.)

Real Madrid: Casillas – Coentrao (Arbeloa, 92.), Pepe, Varane, Carvajal – Isco (Illarramendi, 93.), Kroos, Ramos, Rodriguez – Ronaldo, Hernandez (Jese, 92.)

Atlético Madrid: Oblak – Gamez, Godin, Miranda, Juanfran – Niguez (Gabi, 46.), Koke, Thiago (Jimenez, 86.), Arda Turan – Mandzukic, Griezmann (R. Garcia, 65.)

Sárga lap: Pepe (74.), Arbeloa (93.) illetve Arda Turan (31.), Raúl Garcia (74.), Koke (94.)

Piros lap: Arda Turan (76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik