Foci

BL: ember, aki 37 évesen is gyermeki örömmel üvölt a kamerába

Buffon (buffon, gianluigi buffon, )
Buffon (buffon, gianluigi buffon, )

Gianluigi Buffonimmár 14 éve alkalmazottja a Juventusnak. Oda, ahova most jutott, még csak egyszer járt a "Zebrákkal". 

Utoljára 2002/2003-as Bajnokok ligája évadban játszhatott döntőért a Juventus. Miután az AS Monaco ellen kedd este kihúzta 0-0-al, most ismét. A 12 évvel ezelőtti történet és a tegnapi továbbjutás közti közös nevező Gianluigi Buffon. A 37 éves kapus és csapata anno a Barcelonát ejtette ki a negyeddöntőben, míg az elődöntőben a Real Madriddal találkozott és ment a döntőbe 4-3-as összesítéssel. Végül az AC Milannal szemben maradt alul büntetőpárbajban.

 Buffon 37 évesen is gyermeki örömmel képes a kamerába üvölteni – ezért játszik még mindig ilyen magas szinte
Fotó: europress 

„A hazai 1-0 után tudtuk, hogy óriási lehetőség áll előttünk, és tizenkét év után újra dicsőséget akartunk szerezni a Juvénak. Akkoriban nem gondoltam volna, hogy ennyit kell várjak, hogy a Bajnokok Ligája elődöntőjében játszhassak újra. Bár ahogy visszagondolok, milyen nehéz időszakon vagyunk túl (2006-2007-ben a másodosztályban is járt a csapat – a szerk.) még boldogabbá tesz minket ez az eredmény” – válaszolt a Sport Mediaset kérdésére Buffon.

Cikkünk illusztrációját látva megjegyezzük, Buffon az utóbbi 270 percben nem kapott gólt a Bajnokok Ligájában. És, ha valaki 37 évesen képes ilyen önfeledten ünnepelni a továbbjutást, az minden bizonnyal az éppen 20 éve tartó profi pályafutása ellenére is imádja a futballt. Még mindig sokra hivatott.   

„Azért választottam 4–3–1–2-es felállás helyett a 3–5–2-est, mert Tévez játéka az utolsó pillanatban dőlt el, Vidal lázas volt, míg két hónap után egymás követően Pirlo két találkozót játszott végig, ami 35 évesen megterhelő. Meglehet, ezért nem a megszokott játékunkat nyújtottu, de ma este csak az elődöntőbe jutás lehetett az egyetlen célunk” – kért furcsa mód kis túlzással elnézést a mutatott produkcióért a Juventust irányító Massimiliano Allegri.

“Csalódottak vagyunk, de büszkék. A két játék alapján kiderült, a Monaco nem rosszabb csapat, mint a Juventus, egyszer sem focizott le minket, sőt. Megmutattuk Európának a csapatszellemünket és egyéni képességeinket. Nem változtatunk a céljainkon, és jövőre megpróbálunk még messzebb jutni” – jelentette ki Leonardo Jardim, a Monaco edzője.


Bajnokok Ligája negyeddöntő, visszavágó, eredmény:

AS MONACO–JUVENTUS 0–0 

Monte-Carlo, 16 889 néző. Vezette: Collum (skót)

AS MONACO: Subasic – Fabinho, Raggi, Abdennur, Kurzawa – Moutinho, Kondogbia, Toulalan (Berbatov, 46.) – Bernardo Silva, Martial (Germain, 76.), Carrasco (M. Carvalho, 87.). Vezetőedző: Leonardo Jardim

JUVENTUS: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal (Pereyra, 77.), Pirlo, Marchisio, Evra (Padoin, 90.) – Tévez, Morata (Llorente, 69.).Vezetőedző: Massimiliano Allegri

TOVÁBBJUTOTT: a Juventus, 1–0-val

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik