Foci

Ancelotti: A Real a világ legjobb csapata

Carlo Ancelotti (carlo ancelotti, )
Carlo Ancelotti (carlo ancelotti, )

Nem foglalkozik azzal, hogy több kulcsembere is megsérült. A Juventus 2003 után jutna ismét a legjobb négy közé.

Szerdán madridi rangadó színesíti a programot a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a negyeddöntő visszavágóját 0-0-ról várja a Real és az Atlético, így egy teljesen nyílt meccsre van kilátás a Santiago Bernabéu Stadionban. A hazaiak dolgát nehezíti, hogy három kulcsember is kidőlt, Luka Modric, Gareth Bale és Karim Benzema is megsérült, Marcelo pedig eltiltását tölti. Carlo Ancelotti, a királyiak trénere szerint ezzel meg kell tanulniuk együtt élni.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Pár fontos játékosra sajnos nem számíthatunk, de ennél motiváltabbak már nem is lehetnénk. Mindig is mondtam, hogy a miénk a világ legjobb csapata, így inkább azokról beszéljünk, akik játszanak, ne azokról, akik biztosan nem fognak. A legfontosabb, hogy betartsuk a taktikánkat és 90 percen át játsszunk úgy, ahogyan az első mérkőzés első félidejében” – vélekedett a mérkőzés előtt az olasz.

Diego Simeone sem kívánt azzal foglalkozni, hogy kik sérültek a riválisnál:

„Ki kell élveznünk az ilyen esték minden pillanatát, mert nem sűrűn fordulnak elő egy-egy csapat vagy játékos életében. Rajtunk nincs nyomás, de felelősség az van. Az én gondolataim akörül forognak, hogyan tudnánk kibabrálni a Reallal, nem pedig azon, hogy Modric megsérült.”

A két csapat ebben a szezonban már hétszer találkozott egymással – az Atlético egyszer sem kapott ki -, ám kétségkívül ez a találkozó lesz mindkettejük számára a legfontosabb. Az idény elején a Spanyol Szuperkupában a Santiago Bernabéu Stadionban 1-1-es döntetlen született, majd a visszavágó 1-0-s Atlético-sikerrel ért véget. A Király Kupában otthon 2-0-ra nyert az Atlético, idegenben pedig 2-2-es döntetlent ért el. A bajnokságban az 1950/51-es idényt követően tudta az Atlético oda-vissza legyőzni legnagyobb riválisát, ráadásul a Vicente Calderón Stadionban aratott 4-0-s siker 1987 óta a legnagyobb arányú volt.

Összesen eddig 202 alkalommal találkozott egymással a két csapat, 103 Real-győzelem és 49 döntetlen mellett 50-szer örülhettek az Atlético hívei.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A Juventus 2003 után először kerül be a legjobb négy közé a BL-ben, ha szerda este kiharcolja a továbbjutást a Monaco otthonában a múlt héten hazai pályán aratott 1-0-s sikere után. A torinói együttesnek az európai kupasorozatok egyenes kieséses szakaszát tekintve 100 százalékos a mérlege a francia ellenfelekkel szemben, most a 11. ilyen összecsapásán a 11. sikerére készül.

Massimiliano Allegri tanítványai szombaton 2-0-ra verték a bajnokságban a második helyezett Laziót, ezzel már 15 pont az előnyük, s jó eséllyel sorozatban negyedszer diadalmaskodnak majd a Serie A-ban.

A Monaco ugyanakkor az európai kupákban eddig hat meccsből csak egyszer nyert olasz riválissal szemben, ráadásul a legutóbbi négy hazai találkozójából egyiken sem tudott győzni. A hercegségbeli csapat hullámvölgybe került az Arsenal ellen február 25-én aratott londoni 3-1-es diadal óta, s a BL nyolcaddöntőjéből is csak idegenben szerzett góljainak köszönhetően jutott tovább, az Ágyúsok ugyanis a visszavágón 2-0-ra nyertek a II. Lajos Stadionban.

„Azt még nem tudjuk, milyen taktikával lép pályára a Monaco, de az biztos, hogy mi a góllövésre fogunk törekedni. Ellenfelünk fizikálisan erős és nagyon jól védekezik, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk. Rajtunk múlik, hogy továbbjutunk-e vagy sem” – mondta a Juventust irányító Allegri.

Leonardo Jardim, a Monaco vezetőedzője szerint tökéletes teljesítményre lesz szükségük:

„Nem lesz elég a jó védekezés, hatékonynak kell lennie a támadásainknak is. Kockáztatnunk kell, de mindemellett higgadtnak kell maradnunk. Gólokat kell lőnünk úgy, hogy nem kapunk közben egyet sem.”

A Juventusból sérülés miatt a védő Martin Caceres és a középpályás Paul Pogba hiányzik majd, míg a Monacóból hasonló okból a védekező középpályás Jeremy Toulalan kénytelen kihagyni a negyeddöntő visszavágóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik