Foci

Lemajmozta az ellenfél játékosát az NB I-es edző

bebeto (bebeto)
bebeto (bebeto)

Mátyus János, a Nyíregyháza vezetőedzője rasszista beszólást tett a kecskeméti Bebetóra.

Múlt hét pénteken a Szpari a hajrában egy vitatható büntetővel mentett pontot a Kecskemét elleni hazai bajnokiján. 0-1-es állásnál Bebetót lecserélte trénere, s miután nem sietett elhagyni a játékteret, Mátyus János odaszólt neki valamit.

A szenegáli csatár a csakfoci.hu megkeresésére elmondta, amikor ment lefelé, az ellenfél edzője elég csúnya dolgokat vágott a fejéhez.

“Az egész aztán a meccs után folytatódott. Amikor kint álltunk a busznál, angolul majomnak nevezett, amit egyszerűen nem tudok elfogadni. Ez rasszizmus. Nem vagyok bűnöző, teszem a dolgomat tisztességgel, tisztelem az ellenfeleimet, és én is elvárom, hogy tiszteljenek engem a bőröm színétől függetlenül. Elfogadhatatlan, hogy majomnak neveznek. Nagyon fájnak ezek a dolgok, és ha valaki az utcán majmozna le, biztosan azonnal nekimennék. Nem félek én senkitől. Nem egy szurkoló csinálta ezt, hanem egy edző, akinek példát kellene mutatnia a játékosoknak, ráadásul neki is van két színesbőrű játékosa Seydi és Abdouraman személyében” – nyilatkozott Bebeto.

 Fotó: MTI

Mátyus János nem talált szavakat az őt ért vád hallatán. Leszögezte, hogy Bebetót nagyon jó csatárnak tartja, azon légiósok közé tartozik, akik emelik az NB I színvonalát, de határozottan visszautasítja a rasszista vádjait.

“Azt nem tagadom, hogy valóban volt köztünk összetűzés. A lecserélésénél szóltam az egyik bírónak, hogy sürgesse meg a játékost, mert túl lassan sétált le, erre Bebeto beszólt nekem, amire persze reagáltam, de nem küldtem őt haza, semmi olyat nem mondtam, amivel vádol. A busznál valóban újra összefutottunk, Novák Csanádot kerestem, amikor Bebeto újra beszólt, hogy mit nézem őt. Tény, hogy visszaszóltam, de a majom szó egészen biztosan nem hagyta el a számat. Nem tudom, hogy Bebeto miért vádol ilyenekkel. Ha fenntartja a véleményét, akkor becsületsértésért a bírósághoz fordulok” – védekezett az edző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik