Foci

Ilyen lesz az új kecskeméti stadion

A KTE honlapja szerint decemberre már komoly előrelépés lehet az építkezésben.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a lilák a 2016-2017-es szezont már az új otthonukban kezdhetik meg, ehhez azonban az kellene, hogy ne legyen csúszás az építkezés során.

A klub honlapja szerint ősszel megkezdődnek a munkálatok a Széktói Stadionban, decemberre elbontják a B lelátót és megkezdik a főépület felújítását, majd 2016 augusztusára el is készül a létesítmény.

 Fotó: kecskemetite.hu

“A beruházás jelentős hányada 2016 áprilisa és júliusa között zajlik. Ebben az időszakban történik meg a labdarúgópálya áthelyezése, a „B” és a „C” lelátó építése, az „A” lelátó fedése, a pályavilágítás és a közművek felújítása és bővítése, a kerítés átépítése, az utak és parkolók kialakítása, a parkolók felújítása, valamint a zöldterület rendezése” – írja a kecskemetite.hu.

A labdarúgópálya áthelyezésével egyidejűleg a pályát talajfűtéssel és szivárgóhálózattal látják el, amelynek köszönhetően a gyepszőnyeg minősége és használhatósága a téli, illetve csapadékos időjárási körülmények között sem romlik számottevően. Az új lelátók építésével és lefedésével a nézőtér komfortosabbá válik. A lelátókkal egyidejűleg megvalósuló kiszolgálóhelyiségek, büfék, mosdók a mai kor igényei szerint szolgálják majd ki a látogatókat.

A kTE-nek nem kell hosszú távra berendezkedni más létesítmény az építkezés alatt, hiszen sokáig használni tudják majd a pályát, csak 2016 áprilisától júniusig kell új otthont találniuk.

Fotók: kecskemetite.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik