Győri ETO (győri eto, )
Foci sport

Győri ETO: irány a megye három

A jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy a Rába-partiak a következő idényben az NB III-ban álljanak rajthoz.

Úgy látszik tévedésben éltünk, mert hétfőn még az a hír járta, hogy a Questor-botrány miatt április elseje óta csődeljárás alatt álló Győri ETO az NB3-ban folytathatja majd, mert a klub se az első, se a másodosztályú bajnokságba nem adta be a licence kérelmét. Dr. Gerő Tamás szakjogász a Digi Sport Reggeli Start című műsorában azonban cáfolta ezt.

“A harmadik vonalban az ETO B csapata indult, így elvileg az ETO ennek a jogán indulhatna jövőre az NB III-ban, de azt gondolom, hogy ez nem lehetséges, mert ha csőd miatt megszűnik a cég (ez elég valószínű- a szerk.), akkor egy fizetésképtelen gazdasági társaság semmilyen futballklubot nem tud üzemeltetni, ha pedig új sportszervezet jön létre, annak a legalsó szintről kell elkezdenie, magyarul a megye háromból” – hivatkozott az idevágó paragrafusokra Dr. Gerő.

A szakjogász úgy véli, a Borkai Zsolt győri polgármester által megfogalmazott “B-terv” sem állja meg a helyét. “Az Újpest megmentésére kialakított kiskaput az jelentette, hogy a futballklubban az Újpesti Torna Egylet is tulajdonos volt, a jogszabály pedig úgy szólt, hogyha átruházzák az indulási jogot az anyaegyesületre, az pedig továbbadja azt egy új gazdasági társaságnak, akkor ebben a kivételes esetben a licenc év közben is átruházható. Ezt egyszer alkalmazták, majd tudomásosm szerint megszüntették. Ráadásul úgy tudom, egy győri sportegyesület sem tulajdonos a csapatot működtető gazdasági társaságban. Az ETO Park Kft., amelyhez a stadion tartozik, ellenben igen, annak viszont olyan tetemes adóssága van, hogy így a gazdasági társaság eladhatatlan” –fogalmazott.

Ha megszűnik a Győri ETO, ki indulhat a helyén?

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszabályzatának 27. paragrafusa ad útmutatást ebben az esetben.

A 27.§/1-es point szerint: “Ha valamelyik bajnoki osztályban (csoportban), versenyben kevesebb számú csapat marad a versenykiírásban meghatározottaknál – kizárás, fúzió, nevezés elmulasztása, alacsonyabb osztályba sorolás, indulási jogról való lemondás esetén, – azt a bajnoki osztályt (csoportot), versenyt, a megkezdéséigfel lehet tölteni.

A bajnoki osztályra, versenyre vonatkozó feltöltés lehetőségéről az MLSZ

Elnöksége, Megyei (Budapesti) Igazgatóságoknál Fellebbviteli Bizottság dönt.

Míg a feltöltésről a 27.§/2. pont szerint: “Az MLSZ illetve a Megyei (Budapesti) Igazgatóságok Versenybizottságai az MLSZ Elnökség illetve a Megyei (Budapesti) Igazgatóságok Fellebbviteli Bizottságainak feltöltési döntéseik alapján a feltöltést az alábbi sorrend szerint kell végrehajtani:

a., egy feltöltendő  bajnoki osztály esetén, ha az alsóbb osztály egycsoportos

1. az alsóbb bajnokság legjobb nem feljutott sportszervezete; 

2. a bajnokság legjobb kiesője; 

3. a bajnokság legjobb második kiesője (és így tovább)

 

 

 

 

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.