Foci

Győrben beszántják a pályát, a gyerekeket szélnek eresztik

ETO Park (eto park,)
ETO Park (eto park,)

Nemcsak a győri futball, hanem az ETO Park is megszűnhet.

Korábban már írtunk róla, hogy a Quaestor-botrány miatt csődbe jutott győri labdarúgóklubnak megszűnés esetén a megyei harmadosztályból kell újrakezdenie az építkezést, vagyis a legalsóbb ligából.

Így éveknek kell eltelnie ahhoz, hogy Győrben ismét élvonalbeli klub működjön, ám ez nem lehetetlen, számtalan ilyen példát láttunk már.

A nol.hu viszont azt írja, a profi klub mellett az ügyészség által lefoglalt stadion is eltűnhet a magyar labdarúgás térképéről, ahogy a közel négyszáz gyermeket foglalkoztató utánpótlás-központ is.

 Fotó: MTI

A lapnak Borkai Zsolt, Győr város polgármestere elmondta, megpróbálja minimalizálni a károkat, de egyelőre minimális a remény a happy endre.

“Természetesen a srácok elveszítése fájna a legjobban, de a helyzet az, hogy kétszázmilliós köztartozása miatt nem kaphat licencet a kft, ily módon a korosztályos csapatok sem nevezhetők majd a bajnokságokba. Arra talán lenne mód, hogy a fiatalokat valahogyan másik klubba menekítsük, és edzéslehetőséget teremtsünk a számukra, de melyik szülő hagyja nálunk a kölykét, ha az csak tréningezhet, de soha nem játszhat meccset?” – mondta a Népszabadságnak, utalva arra, hogy a közel négyszáz gyermeket el kell majd küldeniük.

Hasonlóan borús a helyzet a stadionnal és az ETO Parkkal kapcsolatban: “Higgye el, fogalmam sincs. De ha semmire nem találunk megoldást, akkor nem tehetünk mást, be kell szántanunk a pályát.”

Persze ez minden bizonnyal elkerülhető, hiszen a városé lehet a pálya tulajdonjoga, a bevásárlóközpont és a hotel pedig az államhoz kerülhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik