Foci

Guardiola: senki nem tudja, mennyire nehéz a helyzet

Pep Guardiola (pep guardiola, )
Pep Guardiola (pep guardiola, )

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek keddi visszavágója előtt a PSG a csodában bízhat, a Bayernnek extrát kell nyújtania.

A Barcelona-Paris Saint-Germain mérkőzésről nem igazán érdemes szót ejteni, mert a párizsi 3-1-es katalán siker után lényegében eldőlt a továbbjutás. Fókuszáljunk hát Münchenre, ahol a hazaiaknak nem lesz egyszerű dolguk, már csak azért sem, mert a Porto ebben az idényben még nem kapott ki a BL-ben.

A Porto a Basel búcsúztatása után sokkal keményebb fába vágta a fejszéjét, de az Estádio do Dragãoban a bajor sztáregyüttes is fejet hajtott. Nem is akárhogy… A 3-1-es hazai siker komoly előnyt jelent. Csak azért nem tűnik ledolgozhatatlan hátránynak, mert az idegenben szerzett egy gól sokat számíthat a végelszámolásnál a német bajnoknak.

 Bastian Schweinsteiger kedden a pályán lehet. Benne és az ő jobb játékában bízik Guardiola
Fotó: europress 

A Porto lényegét tekintve épp azzal fojtotta meg a Bayern játékát, amivel a 2013-as elődöntőben a Dortmund a Real Madridét. Olyan presszió alá helyezte a Schweinsteiger hiányában a csapat mozgatásáért felelős Xabi Alonsót, hogy a spanyol világbajnok hibát, hibára halmozott.

Nyilván Münchenben más lesz a játék képe még akkor is, ha Arjen Robben, David Alaba, Medhi Benatia és Javi Martínez továbbra sem játszhat, s nagy valószínűséggel Franck Ribéry sem. A középpályás Bastian Schweinsteiger és a csapatkapitány Philipp Lahm ugyanakkor már ott lehet a kezdő tizenegyben. Guardiola ennek ellenére óvatosan annyit mondott, senki nem tudja, mennyire nehéz a müncheniek helyzete.

“Soha életemben nem fogom elfelejteni ezeket a hónapokat, s büszke vagyok az együttesre. Kedd este a legfontosabb BL-meccs vár ránk, amit természetesen nagyon nehéz lesz megnyerni, de akkor is ez a célunk” – érzékeltette a helyzet komolyságát a katalán edző.
    
A portugál együttes 11 évvel ezelőtt nemcsak a legjobb négyig, hanem egészen a győzelemig menetelt Jose Mourinho írányításával. Minden esetre ebből a párosításból a Porto elődöntőbe jutása is az BL-évad legnagyobb meglepetését okozná.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik