Foci

Újpest-ügy: a Vasas-pálya is ugrott

vasas stadion (vasas stadion)
vasas stadion (vasas stadion)

Jelen állás szerint nemhogy a Megyeri úton, de a licence-kérelemben tartalék pályaként megjelölt Fáy utcai pályán sem játszhatnak a lila-fehérek ősztől.

Nemrég arról számoltunk be, ha az újpesti klubvezetésnek nem sikerült megegyeznie a Megyeri úti stadion tulajdonosával, az állami tulajdonú Nemzeti Sportközpontokkal, úgy 93 év után kénytelen lesz más pályán játszania hazai meccseit a 20-szoros bajnok.

A lilák a 2015/16-os bajnokságra a Vasas Fáy utcai sporttelepét jelölték meg az MLSZ-hez benyújtott licence-ben, mint tartalék pályát. Igen ám, de jelen állapotában az a stadion sem alkalmas NB1-es meccsek lebonyolítására.

 Szó, mi szó, a Vasas-pálya is a múlt század közepét idézi
Forrás: vasassc.hu 

“Jelen pillanatban nem érdemes közel százmillió forintot rákölteni a meglévő stadionra, annak érdekében, hogy megfeleltessük az NB I-es előírásoknak, hiszen várhatóan a 2016/17-es szezonban sor kerül az Illovszky Stadion teljes újjáépítésére” – fogalmazott Markovits László, a Vasas SC elnöke kérdésünkre.

“Sőt, mielőtt néhány hete több fővárosi klub megkeresett minket, Jámbor Jánossal – a labdarúgó kft. tulajdonosával -közösen bennünk is felvetődött, hogy amennyiben a felnőtt csapat feljut az NB I-be, akkor bérlőként más stadionban játszanánk a hazai mérkőzéseinket” – világított rá a sportvezető arra, miszerint nemhogy az Újpest, de ők sem játszhatnak saját pályájukon a rekonstrukció megkezdése előtt.

A fejleményeket látva mára feltétlenül közös ügy lett a fővárosban, ki, hol játszik a következő évadban? Soroljuk: az MTK idén is Kispesten volt “otthon”, de a piros-fehéreknél is pályafelújítást emlegetnek. A Vasas vezeti az NB2-t, valószínűleg feljut, de ugye a stadion nem alkalmas, az Újpestnek nincs még bérleti szerződése a saját stadionjára. Egyedül a Fradi van biztonságban. Ezért teljesen logikus Markovits elnök azon felvetése, hogy mivel mindenki nem építkezhet egyszerre, a fővárosi klubok között megállapodásra van szükség, az MLSZ-szel szorosan együttműködve.

“Biztos vagyok benne, hogy a felekben lesz megfelelő empátia és kompromisszumkészség, és közösen olyan cselekvési programot dolgozunk ki, amelynek segítségével lehetővé válik a következő 2-3 év stadionrekonstrukciós programjának sikeres lebonyolítása. Mindez úgy, hogy a szurkolói igények a legkevésbé sérüljenek és financiálisan is a leghatékonyabb megoldás szülessen. Hamarosan ki kell derülnie – de ebben a Kormány és az MLSZ is előrelátó módon partner – hogy ki mikor épít, az átmeneti időszakban pedig ki, és milyen feltételek mellett, hol játssza le a bajnoki mérkőzéseit a következő években” – fogalmazott Markovits László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik