Foci

Sorsdöntő meccs vár Dárdaiékra

dárdai pál (dárdai pál)
dárdai pál (dárdai pál)

A Hertha BSC ugyan a hétvégi fordulóban matematikailag még nem biztosíthatja be első osztályú tagságát, a Köln elleni találkozón azonban nagy lépést tehet afelé, hogy szurkolói "hátradőlve" figyelhessék a német labdarúgó-bajnokság hajráját.

A magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is ellátó Dárdai Pállal legutóbbi hat mérkőzésén nem kapott ki a korábban kieséstől fenyegetett fővárosi gárda, amely egy győzelemmel kilencpontos előnyre tehet szert a 16., azaz osztályozós helyen álló Paderbornnal szemben – már amennyiben utóbbi kikap a Borussia Dortmund otthonában.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Nem vár könnyű feladat a magyar érdekeltségű együttesekre. Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim a címvédő és listavezető Bayern Münchent fogadja, s még azzal együtt is Josep Guardiola alakulata számít a találkozó egyértelmű esélyesének, hogy szerdán Portóban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén elképesztő védelmi hibák után 3-1-re kikapott.

A Stieber Zoltánt foglalkoztató, nyolc mérkőzés óta nyeretlen, s legutóbbi négy bajnokiján vereséget szenvedett, sereghajtó Hamburg – amely a Bundesliga történetének egyetlen olyan csapata, amely még soha nem esett ki az első osztályból – a Werder Bremen vendége lesz immár az új edző, Bruno Labbadia irányításával.

Bundesliga, 29. forduló:

pénteken játszották:
Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach 0-0 

szombat:
Bayer Leverkusen-Hannover 96 15.30       
Borussia Dortmund-SC Paderborn 07 15.30  
Hertha BSC-1. FC Köln 15.30  
1899 Hoffenheim-Bayern München 15.30  
SC Freiburg-FSV Mainz 05 15.30  
FC Augsburg-VfB Stuttgart 18.30

vasárnap:
Werder Bremen-Hamburger SV 15.30  
VfL Wolfsburg-FC Schalke 04 17.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik