Foci

Folytatódik Dárdaiék veretlen szériája

dárdai pál (dárdai pál)
dárdai pál (dárdai pál)

A Hertha BSC 0-0-át játszott a Kölnnel. A Borussia Dortmund hazai környezetben, a Bayern München Szalai Ádámék otthonában nyert.

Hétről-hétre amolyan „hatpontos” mérkőzéseket vív Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC labdarúgócsapata, amely szombaton a vele azonos pontszámmal álló Kölnt fogadta a Bundesligában. A csapatok nagyon fegyelmezetten játszottak a 90 perc során, és ugyan a berlinieknek akadt pár nagyobb lehetősége, gólt nem láthatott a publikum, 0-0 lett a vége. A Hertha hét meccse nem kapott ki a bajnokságban.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A hét nagy sztorija volt, hogy bejelentették: Jürgen Klopp a szezon végén távozik Dortmundból. A csapatot a jelek szerint nem fogta meg a hír, a BVB második félidei eredményes játékának köszönhetően győzte le 3-0-ra a Paderbornt.

A Bayern München nem várt pofonba szaladt bele a hét közben a Bajnokok Ligájában, Pep Guardiola együttese a Portotól kapott ki. Pénteken aztán a távozó orvosi stáb szolgáltatott beszédtémát a bajorok háza táján, azaz a címvédő felkészülése a Hoffenheim elleni bajnokira nem volt a legideálisabb. A listavezető azonban mindezek ellenére bezsebelte a három pontot. Szalai Ádám csereként beállva bő húsz minutumot töltött a pályán a hazaiaknál.

Eredmények – Bundesliga, 29. forduló

Hertha BSC – Köln 0-0

Borussia Dortmund – Paderborn 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Mkhitaryan (48.), Aubameyang (55.), Kagawa (80.)

Hoffenheim – Bayern München 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Rode (38.), Beck (90+3. – öngól)

Freiburg – Mainz 2-3 (0-2)
Gólszerzők: Mehmedi (81.), Schmid (90+1.) illetve Okazaki (39., 45+1.), Malli (83.)

Bayer Leverkusen – Hannover 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Toprak (20.), Brandt (40.), Papadopoulos (49.), Kiessling (70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik