Foci

Elpáholta a Fradi a Haladást

böde dániel (böde dániel)
böde dániel (böde dániel)

A ferencvárosi labdarúgócsapat a duplázó Böde Dániel vezérletével nyert 3-0-ra.

Méretes zakóba szaladt bele múlt héten a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata, amely 7-0-ra kapott ki a Videoton vendégeként. Szombaton sem várt egyszerű feladat a Halira, ugyanis a Ferencváros látogatott Szombathelyre. Szentes Lázár vezetőedző a lelátóról volt kénytelen megtekinteni az összecsapást, mivel a múlt héten elküldték a kispadtól. A szünetben több szurkoló is a távozását követelte, így egy zárt helyről nézte tovább a meccset.

Ami a találkozót illeti, a Ferencváros nem sok esélyt adott ellenfelének, a fővárosiak már az első félidőben a kapuja elé szegezte a Haladást, Böde pedig előbb fejjel, majd a kapus ügyetlenkedését kihasználva lábbal is eredményes tudott lenni, így már az első játékrészben elhúzott 2-0-ra a Fradi.


Fotó: MTI-archív

A második játékrész kezdetén aztán el is döntötte a mérkőzést az FTC, Ramírez beadását Varga váltotta gólra. A folytatásban is főleg a vendégeknek akadtak gólszerzési lehetőségeik, a hazaiaktól csak egy tizenegyesgyanús szituációra futotta a 72. percben, de Radó esése után nem ítélt büntetőt Szabó játékvezető. Nem is jött össze a szépítés a szombathelyieknek, a Fradi visszaelőzte az MTK-t a tabellán.

A fővárosi zöld-fehérek immár 14 találkozó óta veretlenek a bajnokságban, a szombathelyiek ugyanakkor sorozatban harmadik vereségüket szenvedték el.

Eredmény – OTP Bank Liga, 24. forduló

Szombathely, 2980 néző, v.: Szabó Zs.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Ferencváros 0-3 (0-2)

Szombathelyi Swietelsky-Haladás: Gyűrű – Schimmer, Jagodics, Devecseri (Czingráber, a szünetben), Alcibiade – Nagy P., Jancsó (Németh M., 82.) – Bühler, Gaál B. (Tihanyi, 38.), Halmosi – Radó

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Mateos, Nalepa, Ramírez – Somália – Varga R., Gera (Gyömbér, 75.), Busai (Lauth, 78.), Lamah (Nagy Do., 71.) – Böde

gólszerzők: Böde (22., 33.), Varga R. (51.)

sárga lap: Devecseri (24.), Alcibiade (a szünetben), Halmosi (54.), Czingráber (78.), illetve Lamah (10.), Mateos (53.), Nagy Do. (77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik