Foci

Drasztikus áremelésre készülnek Újpesten

Szusza Ferenc Stadion (szusza ferenc stadion, )
Szusza Ferenc Stadion (szusza ferenc stadion, )

Kiderült, mennyit is fizet évente az Újpest a stadionbérlésért.

Korábban írtunk arról, hogy ha nem sikerül megegyezni az NSK-val a Szusza Ferenc Stadion bérleti díjáról, úgy az Újpest a Vasas pályáján szeretné rendezni a hazai meccseit.

Ezt azonnal cáfolta is a lila-fehér klub, állításuk szerint a Fáy utcai létesítményt csak azért adták meg opcióként a licence-kérelemnél, hogy legyen egy B-tervük is, hiszen 2015 őszén lejár az Újpest stadionbérleti szerződése, és a klubdvezetés eddig még nem tudott megegyezni a tulajdonossal, a Nemzeti Sportközpontokkal, vagyis a magyar állammal.

 Fotó: MTI

A Blikk ugyanakkor azt írja, a Újpest évi körülbelül 800 milliós költségvetéséből mindössze egy apró szelet a stadion bérleti díja: úgy tudják, ez évente 15 millió forint lehet. Az NSK a jövőben piaci árat számolna fel a liláknak, ezt pedig Duchatelet szeretné elkerülni, hiszen a jégkorongozók példájából kiindulva, ez a 15 millió akár a többszörösére is emelkedhet.

A lap informátora arról is beszélt, hogy ha sikerült is megegyezni az árat illetően, a Szusza Ferenc Stadiont akkor is fel kell újítani, így mindenképp költöznie kell majd a csapatnak, még ha csak néhány meccsre is, de ebben az esetben a REAC pályája is szóba jöhet.

A Blikk szerint jó viszonyítási alap, hogy az újpesti jégcsarnokért évente körülbelül 80 millió forintot fizet az egyesület az NSK-nak, vagy az, hogy az uruguayi védőt Rodrigo Rojo 400 ezer font körüli összegért igazolták le, ez mintegy 160 millió forint, majd fél év után kölcsön adták Belgiumba gyenge teljesítménye miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik