Foci

Neki hálálkodik Madrid egyik fele

Jan Oblak (jan oblak, james rodríguez,)
Jan Oblak (jan oblak, james rodríguez,)

Hogy honnan érzett rá Diego Simeone, hogy a 22 éves Jan Oblakot kell kedd este az Atlético Madrid kapujába állítania arról fogalmunk sincs. Minden esetre nyerő húzás volt.

A szlovén kapus hatszor védett az első félidőben. Az OptaSport kimutatása szerint ilyenre a Real Madrid ellen, a Bajnokok Ligájában még senki sem volt képes 2000 óta. Az alábbi videó összeállításban ezek közül négyet mutatunk be, amelyek közül kettő is az elképesztő bravúr kategóriában tartozik.

Az első, Gareth Bale ajtó-ablak helyzeténél különösen káprázatos, de az azt követő két bomba hárítása is remek. 

Amit végül James Rodríguez bal külsős, takarásból eleresztett csavarásánál védett az csak Dibusz Dénes hétvégi védésével emlegethető egy lapon. Ezért megmutatjuk külön is. Más kérdés, utóbbi a Mennyei Bajnokság vasárnapi Fradi-Újpest (2-0) rangadóján történt, míg ez az Atlético-Real BL-negyeddöntő (0-0) első mérkőzésén.

Maga az érintett a meccs után úgy fogalmazott, a legfontosabb az volt, hogy ne kapjon az Atlético gólt hazai pályán. “Jó teljesítményt nyújtottam, de az egész csapatrról elmondható ez. Életben maradtunk… de nem hiszem, hogy most már a Real a favorit. Szerintem nincs több esélye a Realnak, mint nekünk” – mondta Jan Oblak, akit Diego Simeone is kiemelt. 

“Az elején az ellenfél játszott jobban, de szerencsére volt egy Oblakunk” – fogalmazott mindjár nyilatkozata elején az Atlético edzője. Igaza van, az UEFA szerint is Oblak lett a meccs embere. Később így folytatta: “Örülök, hogy a szünet után sokat javult játékunk, és közelebb álltunk a végén a győzelemhez. A visszavágó nehéz és izgalmas lesz, no de az ilyen kihívások miatt imádjuk a labdarúgást.”

„Nem vagyok elégedett , mert ez az eredmény nem feltétlenül nekünk jó Jól futballoztunk uraltuk az első félidőt, de a második félidőben már kevésbé tudtuk ellenőrzésünk alatt tartani a meccset. Remélem, a visszavágón kihasználjuk az olyan a helyzeteket, amik most kimaradtak” – összegzett a meccs után Carlo Ancelotti, a Real Madrid mestere

Eredmények – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Atlético Madrid (spanyol)-Real Madrid (spanyol) 0-0
   
Juventus (olasz)-AS Monaco (francia) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Vidal (57. – büntetőből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik