Foci

Irtó nehéz helyzetben a Bayern München

Ricardo Quaresma (ricardo quaresma)
Ricardo Quaresma (ricardo quaresma)

Nem elég, hogy a Porto is jól játszott, de még a saját dolgát is megnehezítette a német együttes, amely kétgólos hátrányból várja a BL-negyeddöntő visszavágóját.

Pep Guardiola, a Bayern Münchern labdarúgócsapatának vezetőedzője négy játékosára, Arjen Robbenre, Franck Ribéryre, David Alabára és Bastian Schweinsteigerre sem számíthatott a Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén, de arra talán még ő sem számított, hogy a hiányzók ellenére erős csapata ilyen rosszul kezd. Márpedig ez történt.

A találkozó legelején, Xabi Alonso adta el a labdát a saját tizenhatosa előtt, Martínez csapott le rá, majd ki akarta cselezni Neuert, a kapus azonban felrúgta. Láttunk már ilyenért piros lapot, a német hálóőr azonban megúszta sárgával, ugyanakkor Quaresma büntetőjét nem tudta védeni. Nem sokkal később Dante hibázott utolsó emberként, Quaresma pedig úgy értékesítette a kínálkozó lehetőséget, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva, így a 10. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn.


Ricardo Quaresma duplázott a Bayern ellen
Fotó: Europress Fotóügynökség

A gyorsan bekapott két gól után rendezte a sorokat a Bayern, átvette az irányítást, a 28. percben pedig szépítettek a vendégek, Thiago Alcantara érkezett jó ütemben a kapu elé és lőtt a hálóba. A szünetig még Neuer hozta a frászt az övéire, kis híján megtréfálta ugyanis egy középre adott labda, de a keresztléc kihúzta a bajból a hálóőrt.

A második játékrész első gólszerzési lehetősége a Porto előtt adódott, Casemiro közeli lövésénél azonban nagyot mentett Neuer. Később aztán riogatott kicsit a Bayern, de újabb gólt a portugálok szereztek, Martínezt találta meg középen egy labda, ő pedig nem hibázott.

A folytatásban a labda ugyan a Bayernnél volt többet, a német együttes azonban nem tudott mit kezdeni a hazaiak fegyelmezett védekezésével. Nem is változott az eredmény a lefújásig, a mérkőzés nagy részében jól futballozó Porto teljesen megérdemelten nyert 3-1-re és nagyon kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés

FC Porto (portugál) – Bayern München (német) 3-1 (2-1)
Gólszerzők:
Quaresma (3. – 11-esből, 10.), Martínez (65.) illetve Alcantara (28.)

Videó – Büntetőből szereztek vezetést a vendégek:

Videó – Quaresma akcióból is betalált:

Videó – Thiago szépített:

Videó – Martínez állította be a 3-1-es végeredményt:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik